Ga naar de inhoud

Vonn staat opnieuw op de latten, maar kan nog niet schitteren

 vr 18 januari 2019 14:05
Lindsey Vonn.
Lindsey Vonn.

Skister Lindsey Vonn heeft na aanslepend blessureleed haar wederoptreden gemaakt op het hoogste niveau. Meteen schitteren kon ze niet. Vonn werd 15e op de afdaling in Cortina d'Ampezzo in Italië.

Voor Vonn, in totaal al 82 keer winnaar in de wereldbeker, was het de eerste race van het seizoen. Eind november liep ze een knieblessure op waardoor ze de start van het seizoen miste.

 

De grote vorm heeft de 34-jarige Amerikaanse nog niet te pakken. Ze eindigde als een gedeelde 15e op de eerste proef. Ze was 1"19 trager dan winnares Ramona Siebenhofer uit Oostenrijk. Voor de 27-jarige Siebenhofer was het de eerste wereldbekerzege uit haar carrière.

 

In de tussenstand van de wereldbeker afdaling blijft de Oostenrijkse Nicole Schmidhofer, vrijdag twaalfde, aan de leiding. In de algemene wereldbeker behoudt de Amerikaanse Mikaela Shiffrin een comfortabele voorsprong. Zaterdag staat in Cortina d'Ampezzo opnieuw een afdaling op het programma. Zondag volgt een super-G.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.