• home
 • video
 • pas verschenen

  Rutten: "In een uitmatch gaat het niet over het vermaken van de fans"

  Anderlecht-trainer Fred Rutten begint meteen met een lastige verplaatsing naar AA Gent. Voor de Nederlander wordt dit echter nog geen beslissende wedstrijd. "Als we winnen, is het seizoen niet plots gered. En andersom ook niet."

  Anderlecht pakte deze week uit met een eerste inkomende wintertransfer. Hoe heeft Fred Rutten Peter Zulj overtuigd? "Ik heb een heel lief gezicht en dat heb ik een beetje gebruikt", grapte Rutten. "Neen, ik ben gewoon open en eerlijk geweest. Wij zijn blij met hem want hij kan ons wel een stapje hogerop helpen. Morgen zal hij voor het eerst trainen en dan beslis ik of hij meegaat naar Gent."

   

  "Of er nog transfers komen?  Als er mogelijkheden zijn om de ploeg te versterken, dan hoop je dat die komen. In die laatste week gebeuren soms de meest vreemde dingen. Dat kan ook hier gebeuren, in de positieve zin dan."

   

  Rekent Rutten nog op Vranjes? "Ik heb Vranjes nog niet gezien. Ik heb hem een hand gegeven, meer niet. Ik heb hem nog niet zien trainen want hij is ziek. Ik kan er geen antwoord op geven.

   

  Wie er morgen speelt, wou hij niet verklappen. "Over mijn basisploeg doe ik geen uitspraken, maar in mijn hoofd ben ik er voor 99 procent uit." Hoe hij zal spelen is wel duidelijk. "Je moet altijd spelen naar de mogelijkheden van je spelers. In de afgelopen week heb ik gezien dat de spelers zich wel prettig voelen bij een 4-3-3."

  "Ik houd ook van voetbal, maar leuke dingen zien, staat nu niet voorop"

  "Als we nu winnen in Gent, is de competitie niet plots gered. Dat geloof ik niet. En andersom ook niet. We moeten van wedstrijd tot wedstrijd leven richting de play-offs. Dat is de eerste opdracht. De kwaliteit is er om Play-off I te halen, maar dat wordt wel een gevecht. Dat is de realiteit. Als dat lukt, kijken we verder."

   

  "Deze match wordt niet bepalend voor ons seizoen. Er is een nieuwe coach, maar ik ben ook geen tovenaar die met een stokje zwaait en zo alles rechttrekt, maar bij Anderlecht is verliezen nooit een optie. Bij iedere nederlaag staat de club in brand. Dat is normaal. Dat is de geschiedenis van deze club."

   

  "Dit soort matchen moet je zien als een Europese uitwedstrijd. Je mag niet naïef zijn. Je moet realistisch zijn. Het is een belangrijke match voor ons, maar ook voor Gent. Het is een uitmatch en dan gaat het niet over het vermaken van de supporters. Onze taak is om stabiel voor de dag te komen."

   

  "Het allerbelangrijkste is punten halen. Het resultaat staat voorop. Als wij punten mee naar huis kunnen nemen, zal ik blij zijn. Ik hou van voetballen en dan wil je ook wel eens leuke dingen zien, maar dat staat nu niet voorop."

  Bekijk de persconferentie van Fred Rutten