• home
 • video
 • pas verschenen

  Ronaldo keert terug naar Madrid voor een bezoek aan de rechtbank

  Cristiano Ronaldo moet volgende week dinsdag voor de rechter verschijnen in Madrid. Daar zal zijn straf uitgesproken worden voor belastingsfraude. De Portugees zal een boete van 18,8 miljoen euro moeten betalen en krijgt een gevangenisstraf van twee jaar.

  Ronaldo werd eerder al schuldig bevonden aan het ontduiken van belastingen uit inkomsten van beeldrechten toen hij nog bij Real Madrid speelde. De fraude gebeurde via schimmige vennootschappen op de Maagdeneilanden en in Ierland. Hij sloot een deal met de Spaanse fiscus waardoor hij een boete van 18,8 miljoen euro moet betalen en twee jaar cel krijgt.

   

  Hij zal niet effectief achter de tralies verdwijnen want wie in Spanje nog geen eerdere veroordeling heeft, hoeft bij gevangenisstraffen tot twee jaar niet achter de tralies.

   

  Dinsdag zal die straf uitgesproken worden. De advocaten van Ronaldo hadden verzocht om een videoconferentie maar dat verzoek werd door de rechtbank afgewezen. De Portugees moet dus zelf de trip naar Madrid maken en dinsdagvoormiddag omstreeks 10 uur in de rechtbank staan.