• home
 • video
 • pas verschenen

  Rösch neemt afscheid met 19e plaats: "Tranen met tuiten gehuild"

  Het is nu definitief voorbij voor Michael Rösch. De biatleet werd in zijn laatste wedstrijd in Rupholding, de 4x7,5 kilometer met de Belgische ploeg, 19e. Hij miste in zijn allerlaatste race geen enkele keer bij het schieten. "Vanavond zal er een keer stevig gevierd worden."

  Michael Rösch kondigde vorige week op een emotionele manier zijn afscheid aan. Vandaag heeft de tot Belg geneutraliseerde Duitser zijn laatste wedstrijd afgewerkt met de Belgische aflossingsploeg. Zelf deed hij het uitstekend. Rösch miste geen enkele keer bij het schieten. "Er moet een god zijn die ervoor gezorgd heeft dat ik foutloos gebleven ben", lachte hij. 

   

  Naast Rösch zaten Florent Claude, Thierry Langer en Tom Lahaye-Goffart in de Belgische ploeg, die na acht missers bij het schieten 4'32"6 moest toegeven op de winnaars uit Noorwegen. 

   

  Na zijn laatste wedstrijd barstte de 35-jarige Rösch in tranen uit. "Ik heb echt tranen met tuiten gehuild", bekende hij. Tijdens de wedstrijd werd hij bovendien aangemoedigd door 16.000 supporters. "Ik had me geen mooier afscheid kunnen inbeelden. Ik ben dankbaar, voor alles wat ik heb mogen meemaken."

   

  "Vanavond zal er een keer stevig gevierd worden en dan trakteer ik mijn lever wel wat. Dat mag ook wel eens. Ik heb jaren als een asceet geleefd." Binnenkort wordt hij voor de eerste keer vader. "Nu verheug ik me op wat rust: met mijn vriendin op de sofa liggen en over haar buik wrijven."