• home
 • video
 • pas verschenen

  Clement vloog gisteren naar tribune: "STVV kreeg maar 1 keer geel, dat klopt niet"

  Philippe Clement bekijkt de slotfase van de match vanaf de tribune.

  Philippe Clement bekeek de slotfase vanaf de tribune.

  De Limburgse derby tussen Racing Genk en STVV draaide gisteren uit op een bruisend spektakel. Genk-coach Philippe Clement moest in de slotfase wel plaatsnemen in de tribunes. "De scheidsrechter beschermde mijn spelers niet", reageerde Clement na afloop.

  Racing Genk deelde STVV de eerste thuisnederlaag van het seizoen uit. "En het was een verdiende zege van Racing Genk", vond coach Philippe Clement.

   

  "Ik vond het wel spijtig dat ik op het einde in de tribune ben gevlogen. Mijn lichaamstaal kwam misschien wat heftiger over dan het de bedoeling was. Maar ik heb geen enkel scheldwoord gebruikt."

   

  "Ik vond dat het tijd werd dat de ref mijn spelers ging beschermen tegen fouten die gemaakt werden op hen. Maar het enige wat we kregen, waren gele kaarten. Wij kregen uiteindelijk 5 gele kaarten en STVV maar 1. En dat klopt helemaal niet."

  VIDEO: Boze Clement wordt naar de tribunes gestuurd

  Trossard: "We hebben fantastische weerbaarheid getoond"

  Met een goal en een assist bewees Leandro Trossard weer zijn waarde voor Racing Genk. "We hebben het onszelf wel een beetje moeilijk gemaakt", vertelde Trossard.


  "Na 1 minuut stonden we al 1-0 achter, dat is geen cadeau. We hebben dat daarna goed opgelost door nog voor de rust gelijk te maken."

   

  "Het is jammer dat we na de rust weer 2-1 achterkomen. Maar we hebben een fantastische weerbaarheid getoond, waardoor we toch nog met de 3 punten naar huis mochten gaan. Dat geeft een heerlijk gevoel."