• home
 • video
 • pas verschenen

  Meylemans wordt pas 18e op Wereldbeker in Innsbruck

  Kim Meylemans heeft nog geen potten gebroken dit seizoen. Op de baan in Innsbruck werd ze 18e in de 4e wereldbekermanche van het seizoen. De Oostenrijkse Janine Flock pakte voor eigen publiek de overwinning. De manche gold ook als Europees kampioenschap.

  Kim Meylemans werd in haar vorige twee wereldbekermanches 13e en 12e, maar in Innsbruck kon ze de top 10 niet benaderen. Meylemans was 16e in de eerste run en na de tweede run klokte ze af op een 18e plaats.

   

  De Belgische was 1"64 trager dan winnares Janine Flock. De Oostenrijkse was in eigen land in beide runs de snelste en pakte het goud in een tijd van 1'48"64. Op het podium werd ze geflankeerd door Elena Nikitina uit Rusland en de Duitse Jacqueline Lölling.

   

  De race was meteen ook het Europees kampioenschap. Het podium van het EK bleef ongewijzigd en Flock pakt haar derde Europese goud. Meylemans schoof in de uitgezuiverde lijst op naar plaats 13.

   

  Volgende week staat er opnieuw een manche op het programma in Sankt Moritz in Zwitserland.