• home
 • video
 • pas verschenen

  Thomas De Gendt na ontsnapping: "Opkomende krampen"

  Thomas De Gendt op oorlogspad in Australië.

  Thomas De Gendt op oorlogspad in Australië.

  Thomas De Gendt heeft tot de vierde dag van de Australische openingskoers Tour Down Under gewacht om zijn eerste lange vlucht van het seizoen op te zetten. 

  Al vroeg in de vierde etappe trok Lotto Soudal-renner De Gendt samen met vijf andere renners op pad.

   

  De ontsnapping strandde aan de voet van Corkscrew Road, de helling van eerste categorie diep in de finale waar de strijd voor de ritzege losbarstte.

   

  De Gendt werd beloond als meest strijdlustige renner en mocht zo mee op het podium.     

   

  "Ik had mijn zinnen gezet op een ontsnapping en dat lukte ook relatief makkelijk, omdat de eerste 7 à 8 kilometer vrij heuvelachtig verliepen", zegt De Gendt.

   

  "Ik wist dat er vandaag enkel sterke renners mee zouden zijn in de vlucht. Ik voelde dan ook meteen aan dat we een sterk gezelschap vormden. We maakten er een  soort ploegentijdrit van."

   

  "Drie uur lang fietsten we op volle kracht om te zien hoe het peloton zou reageren. Daar hebben ze alle zeilen moeten bijzetten om onze maximale voorsprong van 5,5 minuut binnen de perken te houden."

   

  "Vier à vijf ploegen hebben daarna hun krachten moeten bundelen om ons terug te pakken. Op het einde probeerde Miles Scotson nog weg te rijden uit onze groep. Als we langer hadden samengebleven, bestond volgens mij de kans dat één van de vluchters een gooi zou gedaan hebben naar de zege."

  "Conditie kan uiteraard nog beter"

  "Ik was misschien niet de sterkste in de ontsnapping, want ik had wat last van opkomende krampen aan het einde", besluit De Gendt.

   

  "De conditie is goed, maar kan uiteraard nog beter. Wie weet kan ik het zondag nogmaals proberen, maar winnen op Willunga Hill is zo goed als een utopie. Dan wordt de strijd om de eindoverwinning volop gevoerd, dus wordt de ritzege een aartsmoeilijke opdracht."

  Tweet van De Gendt: