• home
 • video
 • pas verschenen

  Aernouts: "Met topdag en paar extra procentjes zit zege er misschien wel in op Hawaï"

  Bart Aernouts verliet na 8 jaar Uplace-BMC.

  Bart Aernouts stelde op Velofollies zijn nieuwe project voor.

  Triatleet Bart Aernouts heeft op fietsbeurs Velofollies zijn nieuwe project voorgesteld. "Het is voor mij belangrijk om niet gewoon sponsors te hebben die me materiaal geven, maar die ook meedenken hoe we overal enkele procentjes kunnen winnen", zegt Aernouts, vorig jaar 2e in de Ironman op Hawaï.

  Aernouts: "Op zoek gaan naar snelste kledij voor Ironman"

  Na 8 jaar bij het team Uplace-BMC schakelt Bart Aernouts dit seizoen over naar een eenmansploeg. “Het was een heel leuke ervaring om deel uit te maken van een ploeg", vertelt Aernouts.

   

  "Voor de Belgische triatlon was die ploeg een ongelooflijk mooi project, opgestart door Bart Verhaeghe. Hij heeft zes Belgen de kans gegeven om triatlon als voltijdse job uit te oefenen. De laatste jaren was het wel meer uitgegroeid tot een internationaal project."

   

  "Triatlon is een individuele sport en ik wil nu vooral zelf centraal staan in het project. Ik wil mijn eigen keuzes maken, bij een ploeg is dat iets moeilijker."

   

  "Ik wil vooral de details verbeteren. Zo zal ik samenwerken met Bioracer, dat zal uitzoeken wat de snelste kledij is om deel te nemen aan een triatlon. Daar zijn zeker nog een paar procentjes te winnen."

   

  "Het is voor mij belangrijk om niet gewoon sponsors te hebben die me materiaal geven, maar die ook meedenken hoe we er overal iets meer kunnen uithalen."

  "Enkel nog finishen in een Ironman om zeker te zijn van deelname in Hawaï"

  Hoe ziet 2019 eruit voor Bart Aernouts? "Door mijn tweede plaats in Hawaï vorig jaar moet ik dit jaar enkel nog finishen in een Ironman om zeker te zijn van een nieuw ticket voor Hawaï. Dat zal zeker lukken."

   

  "Begin april start ik in de Ironman van Zuid-Afrika met als doel om er op z’n minst te finishen. We zijn op zoek gegaan naar een wedstrijd die een beetje lijkt op Hawaï."

   

  "In Zuid-Afrika vind ik de warmte terug, veel wind en een vrij individueel parcours. Die wedstrijd zou me moeten liggen."

   

  "Het zou heel leuk als ik begin april al zeker ben van kwalificatie voor de Ironman van Hawaï. Dat zou me dan de vrijheid geven om tijdens de zomer een hoofddoel te zoeken in Europa, dat kan een Ironman of een Challenge zijn. Daar wil ik dan echt met ambitie starten."

  "Nu weet ik dat ik de Ironman van Hawaï kan winnen"

  Wat is er allemaal veranderd voor Bart Aernouts sinds zijn 2e plaats in Hawaï vorig jaar? "Tot 2018 wist ik niet dat ik in Hawaï ook kans maak om te winnen", zegt Aernouts.

   

  "Dit jaar zal ik dus met een andere ingesteldheid naar Hawaï trekken. Ik zal meer druk voelen, maar ik zal ook meer zelfvertrouwen hebben."

   

  "Vorig jaar heb ik mijn eigen wedstrijd gedaan en dat heeft geloond. Nu weet ik dat ik het in de toekomst op dezelfde manier mag aanpakken. Met een topdag en een paar extra procentjes zit er misschien wel wat meer in."

  Bekijk het interview met Bart Aernouts