• home
 • video
 • pas verschenen

  Barcelona is opgelucht: geen diskwalificatie in beker na opstellen geschorste speler

  Juan Brandariz was geelgeschorst, maar speelde toch in de beker.

  Barcelona mag dan toch aantreden in de kwartfinales van de Copa del Rey. Het uitgeschakelde Levante had een klacht ingediend omdat Barça een jeugdspeler had opgesteld die geschorst was. Maar de rechter besliste dat die klacht te laat was ingediend.

  Juan "Chumi" Brandariz stond deze week plots in het middelpunt van de belangstelling in Spanje. De 19-jarige Spanjaard speelt bij Barcelona B, het B-team van Barcelona. Tegen  Castellon (6/01) had Chumi zijn 5e gele kaart geslikt, waardoor hij een schorsing moest uitzitten.

   

  Maar Barcelona stelde Chumi op in het bekerduel met Levante (10/01). Levante diende klacht in, maar deed dat pas net voor de terugmatch tegen Barcelona (17/01).

   

  Barcelona won die terugmatch, maar echt euforisch kon het team van Messi en co nog niet zijn. Een rechter moest nog een oordeel vellen over de zaak-Chumi.

   

  Omdat de aanklacht meer dan 48 uur na de match werd ingediend, heeft de rechter nu beslist dat Barcelona niet gestraft wordt. Volgende week mag de Catalaanse club dus tegen Sevilla spelen in de kwartfinales.

  Barcelona deelde het goede nieuws op Twitter