• home
 • video
 • pas verschenen

  WADA krijgt gegevens uit Moskou: "Grote doorbraak voor zuivere sport"

  WADA-voorzitter Craig Reedie.

  Er komt schot in de grootschalige Russische dopingaffaire. Het Wereldantidopingagentschap WADA heeft eindelijk zijn zin gekregen en heeft de gegevens van het dopinglaboratorium in Moskou kunnen bemachtigen. Het WADA zal nu onderzoeken of de data volledig zijn en of de stalen beschadigd zijn.

  Het Wereldantidopingagentschap voert al enkele jaren een onderzoek naar dopinggebruik in de Russische sport. De schorsing van het Russische antidopingagentschap Rusada werd in september stopgezet, maar een van de voorwaarden van die opheffing was dat het dopinglab in Moskou alle data zou overmaken aan het WADA.
   

  Het WADA wil vooral toegang tot de stalen van Russische sporters, maar die missie is pas nu na veel vijven en zessen tot een goed einde gebracht.

   

  "Dit is een grote doorbraak voor een zuivere sport", reageert WADA-voorzitter Craig Reedie. "De lange saga om toegang te krijgen tot het lab in Moskou is voorbij. Dat is uitstekend nieuws."

   

  De verzamelde gegevens zullen nu geïdentificeerd worden. Er zal worden nagegaan of de data compleet zijn en of er beschadiging is opgetreden.