• home
 • video
 • pas verschenen

  WK-brons legt voetbalbond geen windeieren: 8 miljoen winst in 2018

  Rode Duivels

  De Rode Duivels sloten het WK in Rusland als nummer 3 af.

  De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) verwacht het boekjaar 2018 af te sluiten met een winst van minstens 8 miljoen euro. Dat bedrag wordt geïnvesteerd in het voetbal zelf.

  In juni schatte de KBVB een positief resultaat van 400.000 euro in, maar dat bedrag was zonder de inkomsten van de Wereldbeker in Rusland gerekend. Het WK en de historische derde plaats van de Rode Duivels heeft de KBVB geen windeieren gelegd. Het Uitvoerend Comité schat de winst op om en bij de 8 miljoen euro.

   

  Die som gaat terug naar het voetbal zelf. De bond wil de miljoenen investeren in projecten zoals jeugdopleidingen en arbitrage. "Een belangrijk principe dat unaniem goedgekeurd werd", klinkt het in het Glazen Huis.

   

  "Daarmee wordt de nodige budgettaire ruimte gecreëerd voor investeringen in de verdere professionalisering van de KBVB en in noodzakelijke projecten zoals arbitrage, de digitalisering van de KBVB, de versterking van onze disciplinaire instanties, de verdere ontwikkeling van het vrouwenvoetbal, de omkadering van de nationale ploegen en de modernisering van de infrastructuur."

  Dit jaar 3,8 miljoen euro verlies

  Ook de budgettering voor het jaar 2019 werd goedgekeurd. De voetbalbond investeert fors en verwacht daarom, in een jaar waarin er geen groot toernooi gepland staat, ongeveer 3,8 miljoen euro verlies te maken.

   

  "De investeringen zijn nodig om van de KBVB een professionele, sterke, transparante, onafhankelijke en toekomstgerichte voetbalorganisatie te maken", aldus CEO Peter Bossaert. "2019 staat volledig in het teken van verandering en vernieuwing van het Belgische voetbal."

  2019 staat volledig in het teken van verandering en vernieuwing van het Belgische voetbal.