• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Harden blijft op andere planeet, maar Houston verliest wel

  James Harden deed zijn duit in het zakje met 58 punten.

  James Harden heeft een tweede wedstrijd op rij meer dan 50 punten door de korf gejaagd in de NBA. De MVP zette zijn seizoensrecord zelfs scherper met 58 punten, maar de Houston Rockets verloren in overtime wel van de Brooklyn Nets: 145-142.

  James Harden kan stilaan duizelingwekkende cijfers voorleggen. Tegen de Memphis Grizzlies was 'The Beard' nog goed voor 57 punten, tegen de Brooklyn Nets deed hij nog één puntje beter. In zijn laatste vijf duels zit Harden nu aan een indrukwekkend gemiddelde van 47,6 punten.

   

  Het is van december 2017 geleden dat een speler twee wedstrijden na elkaar meer dan 50 punten scoorde: ook toen James Harden. Dat kunststukje gebeurde slechts vijf keer in de laatste 30 jaar. Kobe Bryant kon het in 2007 nog vier duels na elkaar.

   

  Harden zit nu al 18 wedstrijden op rij aan meer dan 30 punten - dat is al van de jaren 60 geleden - maar tegen de Brooklyn Nets baatte het niet. Zonder de geblesseerde Chris Paul en Clint Capela kon Harden de verlengingen niet vermijden. 

   

  Met nog 90 seconden op de klok hadden de Rockets nochtans een voorsprong van 7 punten, maar onder leiding van Spencer Dinwiddie (33 punten) en Jarrett Allen (20 punten, 24 rebounds) zorgden de Nets voor een straffe terugkeer. Houston zakt zo naar de vijfde plek in de Western Conference.

  Tweets: