• home
 • video
 • pas verschenen

  Verhaeghe: "Misschien kunnen we Vanaken overtuigen met ons verhaal"

  Club-voorzitter Bart Verhaeghe stond te glunderen van trots op het Gala van de Gouden Schoen in Puurs. Naast laureaat Hans Vanaken pakte de kampioen nog 3 prijzen. "De hele Club Brugge-familie heeft gewonnen."

  Na José Izquierdo en Ruud Vormer levert Club Brugge met Vanaken een derde Gouden Schoen op een rij. Wat doet dat met de voorzitter? "Eerst en vooral dat dat niet went. Ik ben heel blij, heel aangenaam verrast en heel fier."

   

  "Ik ben fier in naam van de hele Club Brugge-familie. Er zijn vandaag 4 individuele prijzen aan Club Brugge gegeven, maar eigenlijk zit daar heel de Club Brugge-familie achter en heeft die allemaal een beetje gewonnen vandaag. Daar ben ik dankbaar en respectvol voor."

   

  Verhaeghe blijft evenwel bescheiden. "We zijn Vlamingen, met de voeten in de grond. Je denkt meteen aan morgen. Je weet dat succes ook vergankelijk kan zijn. We zijn daarin nuchter: we gaan de hoogtes niet naar omhoog blazen en de laagtes niet naar omlaag duwen. We gaan de strategie die we in 2012 hebben ingezet, proberen voort te zetten. We willen een duurzame topploeg zijn in België en een subtopper in Europa."

  Verhaeghe: "Hopelijk kan Club met Vanaken verder blijven bouwen"

  "Het wordt moeilijk om Hans te houden"

  Waarom verdient Vanaken de schoen? "Hij is het voorbije jaar een heel complete voetballer geworden. Daarvoor is hij beloond met een selectie voor de Rode Duivels. We wisten al dat hij technisch zeer goed was en veel vista had. Hij is nu ook fysiek en mentaal sterk geworden en moeilijk van de bal te zetten. Hij schuwt het werk niet en is een echte leider in Club Brugge geworden."

   

  De Belgische Gouden Schoen is traditioneel gegeerd in het buitenland. Hoe moeilijk wordt het om Vanaken te houden? Verhaeghe: "Dat wordt moeilijk. Het is een geluk dat Hans Vanaken zich goed voelt bij ons, het is een geluk dat Club Brugge vandaag middelen heeft om spelers aan zich te binden - als ze dat willen. Want ik wil spelers ook niet doodmaken."

   

  "Maar met Club Brugge mogen we ook een beetje dromen: we hebben het niet slecht gedaan in de Champions League. Dat smaakt naar meer. Ik denk dat we stilaan de maturiteit en het geloof krijgen om daar goed te presteren. Zonder dat we onszelf gaan overschatten. We kennen onze plaats. Misschien kunnen we Hans op een of andere manier overtuigen met dat verhaal. Ik hoop dat we met hem verder kunnen bouwen. Hij heeft het profiel van een Club Brugge-speler. Vormer is na zijn Gouden Schoen vorig jaar ook bij ons gebleven."

  "We doen het niet slecht met het Belgische voetbal"

  Voor het eerst sinds 2015 en Sven Kums wint nog eens een Belg. "Dat betekent dat het goed gaat met het Belgisch voetbal. We zijn nummer 1 van de wereld en hadden het WK kunnen winnen. Wij doen het niet slecht met het Belgische voetbal. Als ik naar mijn collega's kijk, probeert iedereen heel professioneel te werken. We hebben nog wat inhaalbewegingen te doen, maar we zijn daarmee bezig. Op de Pro League wordt goed werk geleverd, op de voetbalbond door Peter Bossaert en zijn team ook."

  Mannaert: "Vanaken was heel regelmatig én beslissend"