• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanaken: "Amper 4 uur geslapen, maar ik ben nog aan het nagenieten"

  Alle prijsbeesten van het Gala van de Gouden Schoen werden in de bloemetjes gezet.

  0 / 0

  Traditiegetrouw heeft de Gouden Schoen daags na zijn uitverkiezing een feestelijke persconferentie gegeven. Hans Vanaken kwam met kleine oogjes voor de microfoon zitten, maar was wel apetrots: "Deze trofee komt op de kast in de living te staan, waar hij goed zichtbaar is."

  Vanaken: "Ga proberen hetzelfde doen als in 2018"

  Middenvelder Hans Vanaken (Club Brugge) nam de 65ste Gouden Schoen gisteren mee naar huis. Het werd dan ook een stevige feestnacht voor de laureaat. "Ik lag maar om 4 uur in mijn bed", verklapte Vanaken. "Ik kon ook nog niet meteen slapen. Je kijkt toch af en toe nog eens op je gsm en probeert nog wat sms'en te beantwoorden."

   

  "Ik heb ook maar 4 uur geslapen, want 's ochtends belde de radio al. Ook de kranten- en tv-journalisten zijn nog langsgekomen. Maar ik ben nog steeds aan het nagenieten van de mooie avond."

   

  "Het is logisch dat je nu anders bekeken wordt. Maar ik ga proberen dezelfde Hans Vanaken te zijn als in 2018. Het is moeilijk om beter te doen, maar ik ga hard werken om 2019 te evenaren. Ik wil belangrijk blijven voor Club Brugge met doelpunten en assists."

  Vanaken: "Uiteraard heb ik ambitie voor transfer naar buitenland"

  "Dit is een hele mooie bekroning van mijn fantastische jaar. Ik werd ook al profvoetballer van het jaar en pakte de landstitel en de Supercup met Club Brugge. Deze trofee komt thuis op de kast in de living, waar hij goed zichtbaar is, want dat verdient deze prijs wel."


  De Gouden Schoen opent deuren. De geschiedenis leert ons dat de laureaat vaak een transfer versiert naar het lucratieve buitenland. "Die ambitie is er bij mij ook", zegt Vanaken. "Ik heb dat nooit fel van de daken geschreeuwd, maar ik wil het hoogst haalbare uit mijn carrière halen. Maar zolang er niets concreets is, zit ik hier heel goed bij Club Brugge."