• home
 • video
 • pas verschenen

  José Mourinho stopt nog niet: "Ik hoor thuis in het topvoetbal"

  José Mourinho

  José Mourinho is momenteel aan de slag als analist voor de Qatarese tv.

  Na zijn ontslag bij Manchester United denkt José Mourinho nog niet aan stoppen. "Neen, daar ben ik nog te jong voor", zegt de 55-jarige topcoach.

  "Een van mijn sterkste prestaties bij Manchester United"

  Een maand geleden kreeg José Mourinho de bons bij Manchester United. "Soms weet je niet wat er zich achter de schermen afspeelt. En dat speelt een grote rol", reageert hij op de Qatarese sportzender beIN Sports, waar hij de matchen van de Asian Cup analyseert. "Daarom beschouw ik de tweede plaats met Manchester United in de Premier League als een van mijn sterkste prestaties in mijn carrière."

   

  "Nu denk je misschien dat die man gek is", spreekt Mourinho in de derde persoon over zichzelf. "Hij heeft 25 titels gewonnen en dan kiest hij voor een tweede plaats."


  "Toch blijf ik dat zeggen", stelt de eigenzinnige coach, "omdat niet iedereen alles kunnen zien heeft. Daarom vind ik het interessant om een keer te zien hoe je als analist naar het voetbal kijkt, want op korte termijn verwacht ik niet aan de slag te gaan als coach."

  "Ik wil blijven coachen"

  Aan zijn afscheid denkt José Mourinho nog lang niet. "Neen, daar ben ik te jong voor", reageert de Portugees, die deze maand 56 kaarsjes uitblaast. "Dat is veel te jong om te stoppen."

   

  "Ik wil blijven coachen. Ik hoor thuis in het topvoetbal en dat zal ook mijn volgende bestemming zijn."

   

  "Ik maak wel altijd slechte keuzes", vindt Mourinho. ""Een makkelijke job is niks voor jou", zeggen mijn vrienden altijd. Toen ik bij Real aankwam, hadden ze al jaren geen grote prijzen meer gepakt. Chelsea en Inter hadden de Champions League nog niet gewonnen en bij Manchester United was het tijdperk-Ferguson net voorbij."

  "Waar zitten die jonge topcoaches?"

  "Messi en Ronaldo zijn gewoon anders"

  De Qatarese reporters wilden van José Mourinho ook weten wie hij verkiest: Lionel Messi of Cristiano Ronaldo? "Het is erg moeilijk om te zeggen wie nu de beste is. Ze zijn gewoon anders", antwoordt hij.

   

  "Waarvoor ik ze allebei bewonder, is dat ze jaren aan de top spelen en blijven spelen. Je kan een keertje iets winnen, maar prijzen blijven winnen, is andere koek. Dat doen ze nu al 10 jaar. En het voetbal zal rond hen blijven draaien tot ze zelf beslissen om hun schoenen aan de haak te hangen", besluit Mourinho.

  Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.