• home
 • video
 • pas verschenen

  35-jarige moeder wint ultraloop in recordtijd (en geeft tussendoor borstvoeding)

  Winnares Jasmin Paris.

  De Britse ultraloopster Jasmin Paris (35) heeft de Montane Spine Race gewonnen, een ultramarathon van 268 mijl (430 kilometer). Ze finishte na meer dan 83 uur in een recordtijd. Opvallend: amper 14 maanden geleden werd ze mama.

  Dierenartse Jasmin Paris zag hoe de geboorte van haar dochtertje de zin om te trainen had afgenomen en koos dan maar voor een loodzware uitdaging. De 35-jarige ultraloopster nam deel aan de Montane Spine Race, ook wel gekend als "de meest brutale Britse race".

   

  Paris liep de ultramarathon - van Derbyshire tot aan de Schotse grens - uit in 83u12'23", liefst 12 uur sneller dan de vorige recordtijd. "Het is echt lastig", reageerde Paris bij de BBC op haar zege. "Het is bijna voortdurend donker en je bent steeds aan het lopen."

   

  "Het is een uitdaging om te bepalen wanneer je slaapt. Dat wordt na verloop van tijd tactisch en zo krijg je een slaaptekort. In het laatste gedeelte zag ik dieren uit elke steen verschijnen en wist ik niet meer wat ik aan het doen was. Ik kreeg hallucinaties."

   

  Nog straffer: Jasmin Paris heeft een dochtertje van amper 14 maanden oud. De partner van de uiteindelijke winnares stond haar bij elke hulppost op te wachten om melk af te kolven. "Mijn dochter was vandaag zeer aanhankelijk. Ze denkt misschien dat ik weer zal weggaan", knipoogde Paris.