• home
 • video
 • pas verschenen

  Brecel geeft halve finale tegen O'Sullivan op de Masters uit handen

  Luca Brecel.

  Brecel zal niet zo goed slapen.

  Luca Brecel (23) heeft op de Masters een halve finale tegen snookerlegende Ronnie O'Sullivan uit zijn handen laten glippen. Onze landgenoot verloor in zijn kwartfinale van de Chinees Ding Junhui met 6-5. Ding holde voortdurend achter Brecel aan, maar ging erop en erover.

  Luca Brecel (WS-14) en Ding Junhui (WS-8) waren duidelijk aan elkaar gewaagd. Brecel nam meteen het commando en had steeds weer een frame voorsprong te pakken, maar hij kon die bonus door eigen slordigheden en foutjes nooit uitdiepen.

   

  Ding klampte voortdurend aan en dwong een beslissend frame af. Daarin liet het duo zich op veel foutjes en nonchalance betrappen, maar uiteindelijk hield vooral Brecel het hoofd niet koel. Achtervolger Ding klaarde de klus na een dure Belgische misser.

   

  "Ik had veel kansen om het af te maken. Hopelijk lukt het volgende keer wel", reageerde een ontgoochelde Luca Brecel. "Die laatste misser (zie eerste videotweet)? Normaal ben ik goed in de beslissende frames en kan ik goed om met de druk. Ik weet nog altijd niet hoe ik gemist heb."

   

  Tegenstander Ding deelde nog enkele complimenten uit. "Als Brecel die rode bal pot, dan is mijn toernooi voorbij. Luca is nog maar 23. Hoe meer matchen hij speelt, hoe beter hij wordt."

   

  Luca Brecel nam voor de tweede keer deel aan de Masters, het toernooi met de beste 16 spelers van de wereld in Alexandra Palace in Londen. In de eerste ronde schakelde hij titelverdediger Mark Allen uit. Vorig jaar werd Brecel bij zijn debuut in de eerste ronde gewipt.

  De cruciale misser van Brecel:

  Enkele hoogtepunten uit een hoogstaande wedstrijd: