Ga naar de inhoud

meest recent

Verboomen en Van Driessche volgen Delferière en Vertenten op met FIFA-badge

 wo 16 januari 2019 12:59
Nathan Verboomen.
Nathan Verboomen.

Scheidsrechters Nathan Verboomen en Bram Van Driessche hebben hun FIFA-badge in ontvangst genomen. Ze mogen nu internationale wedstrijden fluiten. De semiprofs nemen de plaats in van Sébastien Delferière en Bart Vertenten.

In totaal hebben dinsdagavond 7 Belgische scheidsrechters hun FIFA-badge gekregen.

 

Behalve Verboomen en Van Driessche waren dat Alexandre Boucaut, Nicolas Laforge, Erik Lambrechts, Jonathan Lardot en Lawrence Visser.

 

Het Belgische zevental kan door de UEFA en de FIFA aangewezen worden voor internationale wedstrijden. De badge is het hele jaar 2019 geldig.     

 

Begin november 2018 besliste de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) om de FIFA-badges van Delferière en Vertenten in te trekken.

 

Dat gebeurde op verzoek van scheidsrechtersbaas Johan Verbist, nadat de twee genoemd waren in het fraudeonderzoek in het Belgische voetbal.

 

Delferière was de hoogste geplaatste Belgische ref, in UEFA-categorie 1. Dat is het niveau net onder de elitegroep. Vertenten bevond zich net als Alexandre Boucaut en Jonathan Lardot in groep 2.

Tweet over de uitreiking van de badges:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Bram Van Driessche.
Bram Van Driessche.