• home
 • video
 • pas verschenen

  Matchwinnaar Ronaldo heeft zijn eerste trofee met Juventus te pakken

  Cristiano Ronaldo

  Het is de 27e trofee uit de carrière van Cristiano Ronaldo.

  Juventus heeft voor de 8e keer de Italiaanse Supercup gewonnen. In het King Abdullah-stadion in Saudi-Arabië maakte Cristiano Ronaldo het verschil tegen Milan.

  Het was voor het 7e jaar op een rij dat Juventus de Supercoppa Italiana mocht spelen en voor de 7e keer in 10 jaar werd de wedstrijd buiten Italië gespeeld. Saudi-Arabië was voor het eerst de gastheer van de veredelde galamatch.

   

  De match tegen Milan was een heruitgave van de bekerfinale van vorig seizoen. Toen werd het een klinkende 4-0-zege voor de Oude Dame, nu lagen beide teams dichter bij elkaar.

   

  Maar uiteindelijk is er dan nog altijd Cristiano Ronaldo om het verschil te maken. Op het uur nam hij Donnarumma met een bekeken kopbal te grazen. In de eerste helft had Ronaldo met een spectaculaire volley op de lat ook al voor de beste kans gezorgd.

   

  De hoop van Milan kreeg helemaal een knauw toen de VAR in de mot had dat de aanslag van Kessie op de enkel van Can rood waard was en geen geel.

  Ronaldo: "Op naar de volgende trofee!"

  Voor Cristiano Ronaldo is het zijn eerste trofee met Juventus. Eerder stapelde hij al de prijzen op met Sporting, Manchester United en vooral Real Madrid. "Het was mijn doel om 2019 te beginnen met een prijs", sprak de Portugees. "Op naar de volgende trofee!"