• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Matthäus looft Lukebakio als Rookie van de Maand in Bundesliga

  " "

  Dodi Lukebakio zit in zijn eerste maanden bij Düsseldorf aan 11 goals en 1 assist.

  Het gaat Dodi Lukebakio voor de wind in zijn eerste maanden in de Duitse competitie: de 21-jarige winger zit met Düsseldorf aan 11 goals en 1 assist. Eind november scoorde hij een hattrick tegen Bayern, gisteren werd hij uitgeroepen tot Rookie van de Maand december.

  Lukebakio wordt door Watford uitgeleend aan Düsseldorf, dat na een lastig seizoensbegin 14e staat in de Bundesliga. De ex-speler van Anderlecht en Charleroi scoorde 2 keer in december. Zijn goal tegen Bremen leverde niets op, maar zijn treffer tegen Dortmund zorgde wel mee voor de eerste nederlaag van de competitieleider.

   

  Lukebakio had een groot aandeel in de 9 op 9 waarmee Düsseldorf voor de winterstop afsloot. Hij voerde 27 aanvallende dribbels uit en trok 31 sprintjes per match. Dat leverde hem de trofee "Rookie van de Maand" op. Duits recordinternational Lothar Matthäus maakte de keuze bekend: "Hij is een echte stroper en zal zijn fans nog veel vreugde bezorgen. Proficiat!"