• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Dragons treffen met Servië en Duitsland stevige EK-tegenstanders

  Red Dragons.

  België is als gastland rechtstreeks geplaatst.

  De Belgische volleybalmannen kennen hun opponenten voor het EK van dit najaar. België speelt tegen Servië, Duitsland, Slovakije, Spanje en Oostenrijk. Het EK wordt van 13 tot 29 september georganiseerd in België, Frankrijk, Nederland en Slovenië.

  De loting

  poule A poule B poule C poule D
  Frankrijk (gastland) BELGIE (gastland) Slovenië (gastland) Nederland (gastland)
  Italië Servië Rusland Polen
  Bulgarije Duitsland Finland Tsjechië
  Portugal Slovakije Turkije Estland
  Griekenland Spanje Macedonië Oekraïne
  Roemenië Oostenrijk Wit-Rusland Montenegro

  Revanche tegen Servië?

  Als gastland was België rechtstreeks geplaatst voor het EK. Uit de pot met de zwaarste tegenstanders werd Servië geloot, dat op het vorige EK (in 2017) België nog klopte in de match om het brons.

   

  Met Duitsland werd er nog een zware klant aan België gekoppeld. De Duitsers verloren de vorige EK-finale van Rusland. Slovakije, Spanje en Oostenrijk zijn de zwakkere broertjes in de groep.

   

  In een eventuele 1/8e finale ontmoet België een land uit poule D. In die groep zit ook wereldkampioen Polen, waar Vital Heynen bondscoach is. 

  4 gastlanden, 24 deelnemers

  Het EK van 2019 kent twee primeurs: voor het eerst zijn er vier gastlanden voor het EK volleybal en voor de eerste keer mogen 24 landen deelnemen.

   

  In elke groep nemen zes teams het tegen elkaar op. De eerste vier van elke poule stoten door naar de 1/8e finales.

   

  De Belgen zullen hun EK openen met twee duels in Paleis 12 van Brussels Expo. Daarna spelen ze de drie resterende groepswedstrijden in de Antwerpse Lotto Arena. 

  Bondscoach: "We hadden het moeilijker kunnen treffen"

  "We kennen heel veel ploegen", analyseert bondscoach Brecht Van Kerckhove de loting. "Het is niet de makkelijkste loting, maar we hadden het ook moeilijker kunnen treffen."

   

  "In onze poule is Servië een te duchten tegenstander, maar het is niet Rusland, Italië of Polen. In eigen land moet je voor de eerste plaats in je groep gaan. Met Servië erbij is die kans groter dan met Polen of Rusland. Ik kijk ook naar onze kruispoule (groep D) en daar ligt alles heel open."

   

  "Als toernooidirecteur had ik liever Polen dan Servië en dus een vol huis gehad", vult Frank Depestele aan, "maar als je deze groep bekijkt, dan mag België toch heel gelukkig zijn. Dit is een loting waar we voor de eerste plaats kunnen gaan. Ik zie veel mogelijkheden om ver te geraken."