• home
 • video
 • pas verschenen

  Keisse na overwinning op de piste in Bremen: "Het houdt mij jong"

  Keisse begint in Argentinië aan zijn wegseizoen.

  Iljo Keisse (36) heeft zijn voorbereiding op het wegseizoen afgesloten met een zege in de Zesdaagse van Bremen. "Een teken dat er goed gewerkt is deze winter", zegt Keisse, die dit jaar einde contract is bij Quick Step. "Ik maak me er relatief weinig zorgen over. En ik denk zeker nog niet aan uitbollen."

  "99 procent wegrenner en 1 procent pistier"

  "Het is leuk om het jaar goed in te zetten", zegt Iljo Keisse aan Sporza na zijn zege in Bremen. "Het is een teken dat er deze winter goed gewerkt is en dat we klaar zijn voor het wegseizoen. Dat geldt voor mij én voor Jasper De Buyst." De Lotto-renner was de ploegmaat van Keisse in Duitsland.

   

  "Als ik op de weg rijd, dan is het in dienst van de ploeg. Op de piste kan ik mijn eigen ding doen. Het is leuk om af en toe zelf nog eens te winnen. Het was ook de eerste zesdaagse met Jasper en het klikte heel goed. Dat is goed om te weten, eventueel voor de toekomst."

   

  In die toekomstplannen loert Tokio 2020 om de hoek. "Ik ben wegrenner", stelt Keisse nog eens duidelijk. "Ik doe alles in functie van de weg, want daar ligt mijn prioriteit. Ik reed deze zesdaagse na een trainingskamp en voor een periode van koersdagen in Zuid-Amerika."

   

  "Ik vertrek dit weekend naar Argentinië en rijd daarna in Colombia. Dit was mijn laatste stap richting het voorjaar. Ik ben 99 procent wegrenner en 1 procent pistier. Ik doe het graag en ik kan het goed. Het houdt mij een beetje jong."

  "Ik heb niet het gevoel dat er sleet op zit"

  Iljo Keisse trapt zijn seizoen de komende weken op gang in de Ronde van San Juan en de Ronde van Colombia. Eind dit seizoen loopt zijn contract bij Deceuninck-Quick Step af.

   

  "Ik denk nog niet aan uitbollen", zegt Keisse duidelijk. "Ik heb vorig jaar een heel goed klassiek voorjaar gereden. Ik heb niet het gevoel dat er sleet op zit. Ik denk zeker niet aan stoppen. Ik probeer weer een heel goed jaar te rijden en mijn contract te verlengen."

   

  "Ik heb nog niet opgevangen dat de ploeg niet tevreden is over mij, integendeel. Ik maak me er relatief weinig zorgen over, maar je moet natuurlijk wel op hetzelfde niveau presteren. Ik wil nog een aantal jaren op dit niveau rijden."