• home
 • video
 • pas verschenen

  De Condé over Pozuelo: "Een krachtig signaal waar we als club staan"

  Alejandro Pozuelo.

  Geen transfer voor Alejandro Pozuelo.

  Draaischijf Alejandro Pozuelo (27) doet het seizoen gewoon uit bij Racing Genk. De Spanjaard geeft toe dat hij een verbeterd contract gekregen heeft bij de competitieleider, waar het bestuur ook enkele "slapeloze nachten" achter de rug heeft. 

  "Ik zou me slecht voelen als Genk kampioen zou worden zonder mij"

  "Ik ben hier graag en ik heb veel te danken aan de club, dus ik ben blij dat ik kan blijven", vertelde Alejandro Pozuelo op een persmoment.

   

  "Er lag een contract op tafel voor veel geld. Het was geen gemakkelijke beslissing en ik heb enkele slapeloze nachten gehad. Maar ik denk dat ik de juiste beslissing heb genomen. Ja, ik heb hier een verbeterd contract gekregen."

   

  "Mijn vrouw zei als eerste dat ik moest blijven. Ik voelde ook dat het een belangrijk jaar voor de ploeg kan worden en dat dit het moment was om hier te blijven. Ik zou me slecht voelen als Genk kampioen zou worden zonder mij."

  De Condé: "Een krachtig signaal waar we als club staan"

  Technisch directeur Dimitri De Condé is er dus weer in geslaagd om een Genks paradepaardje aan boord te houden. "Het allerbelangrijkste is de flow waar deze club in zit. Dat maakt mijn job iets gemakkelijker om jongens te overtuigen", vertelt hij aan Sporza.

   

  "Ik heb wel een band met Pozuelo, dat moet ik toegeven. Ik voelde in de gesprekken met hem dat hij het moeilijk had om te vertrekken en dat heeft hij nu bewezen."

   

  "Ja, ik heb absoluut slapeloze nachten gehad. Hij had in zijn contract een vertrekclausule die andere jongens niet hebben. En dat maakt het natuurlijk heel moeilijk, want dan moet je als club in de achtergrond toekijken. Maar dit is een krachtig signaal waar we als club staan en wat we kunnen."

  "Totale uitverkoop in de zomer vermijden"

  Het contract van Pozuelo, tot de zomer van 2021, wordt niet verlengd, maar werd wel aangepast. "We hebben een beetje water bij de wijn gedaan om die clausule te laten vallen en zodat we tot 31 januari allemaal goed kunnen slapen."

   

  "Het is echt wel water bij de wijn als je kijkt naar welke vergoedingen naar hem gegooid werden. Dan is dit klein geld en een keuze van het hart. De clausule blijft deze zomer wel bestaan en we zouden trots zijn om Pozuelo ergens in Duitsland of Spanje af te leveren. Komt zo'n bod er niet, dan kijken we of we er kunnen uitkomen voor de toekomst. We hebben hem graag en zeg nooit nooit."

   

  "We willen een totale uitverkoop in de zomer vermijden. Dat wordt een nog moeilijkere opdracht. Hopelijk kunnen we dit jaar stunten en dat zal de onderhandelingen ook makkelijker maken."

  "We willen de titel, absoluut"

  Hoe zit het met de andere Genkse goudhaantjes? Dreigt daar nog iemand te vertrekken?

   

  Dimitri De Condé: "Daar zitten we vrij safe. Als bestuur vormen we een eenheid en zeggen we dat niemand weg kan of mag. Ja, er is druk. We weten één ding: als we de titel niet halen, dan hebben we onszelf niets te verwijten."

   

  "We willen de titel, absoluut. Maar we zijn niet alleen. We willen niet arrogant zijn, maar we moeten ook niet zeggen dat we ons wegsteken."

  Clement: "Dit is vrij uniek"

  Ook coach Philippe Clement was uiteraard in zijn nopjes met het nieuws over Alejandro Pozuelo. "Dit is fantastisch. Het is vrij uniek. Als iemand zoveel geld kan verdienen bij een andere ploeg, dan is zo'n speler meestal weg. Dit toont aan hoe goed hij zich hier voelt."

   

  "Dat het mij gemakkelijk gemaakt wordt om kampioen te worden? Ik denk het niet", lacht Clement. "Het zou een stuk moeilijker geweest zijn om tot het einde van de rit mee te strijden als hij vertrokken was, maar dit geeft ook geen garanties."