• home
 • video
 • pas verschenen

  Doumbia (ex-RSCA) ruilt Rusland voor Sporting Lissabon tot 2024

  " "

  Idrissa Doumbia (20) speelde vorig seizoen bij Zulte Waregem.

  Idrissa Doumbia, de 20-jarige Ivoriaan die we kennen van Anderlecht en Zulte Waregem, zet zijn carrière voort bij Sporting Lissabon. De Portugese topclub haalde de verdedigende middenvelder weg bij Achmat Grozny, dat hem in de zomer wegkocht bij Anderlecht.

  Anderlecht haalde de 1,87 meter lange Doumbia in juli 2016 van ES Bingerville in Ivoorkust naar België. Doumbia speelde in zijn eerste seizoen 5 matchen onder René Weiler, waarna hij in 2017-2018 uitgeleend werd aan Zulte Waregem. Francky Dury geloofde volop in de youngster en zette hem liefst 34 keer in.

   

  Bij Anderlecht kreeg hij evenwel geen nieuwe kans. De recordkampioen verkocht hem deze zomer voor 1,25 miljoen euro aan Achmat Grozny in de hoogste klasse van Rusland. Daar speelde de middenvelder zich volop in de kijker: Doumbia kwam 16 van de 17 speeldagen in actie en was goed voor een goal en assist.

   

  Hij trok de aandacht van Sporting Lissabon, waar hij tot 2024 mocht tekenen. De club van Abdoulay Diaby (ex-Club) zou volgens het Portugese dagblad Record meer dan 4 miljoen euro betaald hebben. Daarvan gaat een opleidingspercentage (20 procent volgens de kranten) naar Anderlecht.

   

  Sporting, dat bekend staat om zijn opleidingscentrum, gelooft in Doumbia: de afkoopsom bedraagt 60 miljoen euro. "De club zal me helpen om vooruitgang te maken en mijn doelen te bereiken", verklaarde de speler bij zijn voorstelling. Hij verwees daarbij naar 2 ex-clublegendes: "Cristiano Ronaldo en Luis Figo komen van hier", wist hij.

  Tweets van Sporting Lissabon: