• home
 • video
 • pas verschenen

  Coucke over Devroe: "Jammer, maar we moesten deze beslissing nemen"

  De wegen van Coucke en Devroe scheiden.

  Anderlecht nam vandaag afscheid van Luc Devroe, van wie de rol helemaal uitgespeeld was na de komst van TD Frank Arnesen. "Hun functies overlapten en dat kan niet", reageerde Michael Verschueren op het Gala van de Gouden Schoen. Marc Coucke: "Luc heeft zijn uiterste best gedaan, maar jammer genoeg volgden de resultaten niet."

  Luc Devroe degradeerde in het najaar van sportief directeur naar hoofd scouting. Maar die rol als rechterhand van technisch directeur Frank Arnesen wordt nu geschrapt.

   

  "We konden niet verder met zowel Devroe als Arnesen. Hun functies overlapten en dat kan niet. Frank is iemand die heel efficiënt wil werken. We wilden in eerste instantie Luc zijn enorme expertise gebruiken als hoofd van de scouting, maar ook Frank heeft die grote expertise. En zijn netwerk is heel uitgestrekt. We hebben dus een reorganisatie uitgevoerd", legt sportief manager Michael Verschueren uit.

   

  "Ik vind het heel jammer, maar we moesten deze beslissing nemen", vult voorzitter Marc Coucke aan. "Luc en ik zijn vrienden. We kennen elkaar al jaren en zijn samen naar Anderlecht gegaan."

   

  "Hij heeft zijn uiterste best gedaan, maar jammer genoeg volgden de resultaten niet. Verschillende nieuwe spelers hebben niet gebracht wat we verwacht hadden. En dat kan niet bij Anderlecht. Bij deze club heb je geen vijf jaar tijd."

   

  "Er is intussen een nieuwe structuur gevormd en het was moeilijk Luc daar een plaatsje in te geven. Ik ben er zeker van dat hij een nieuwe club vindt, waar hij opnieuw zijn grote capaciteiten kan tonen. Op termijn zal deze beslissing positief voor hem uitdraaien."