• home
 • video
 • pas verschenen

  Verrassingen op Australian Open: Azarenka out, krampen redden Nishikori

  Kei Nishikori en Victoria Azarenka hadden het lastig in de eerste ronde.

  De eerste ronde van de Australian Open heeft opnieuw voor enkele verrassingen gezorgd. Tweevoudig kampioene Victoria Azarenka legde meteen het loodje, Kei Nishikori had krampen van zijn tegenstander nodig om te overleven.

  Tweevoudig winnares Azarenka meteen out

  Australian Open

  Laura Siegemund (50)
  set
  Victoria Azarenka (13)
  6
  5
  1
  7
  7
  6
  2
  4
  6
  3
  2

  Victoria Azarenka, tweevoudig eindwinnares van de Australian Open (2012 en 2013), moet na één wedstrijd al haar koffers pakken in Melbourne. De Wit-Russische ex-nummer 1 van de wereld liet zich verrassen door de Duitse Laura Siegemund. Vorig jaar bleef Azarenka nog weg uit Australië omdat ze in een vechtscheiding verwikkeld was. Sindsdien haalde ze nooit meer haar beste niveau, ook niet met de hulp van haar Belgische coach Wim Fissette.

  Nishikori komt met de schrik vrij dankzij krampen

  Australian Open

  Kamil Majchrzak (106, Kwal.)
  set
  Kei Nishikori (41, 8)
  6
  1
  3
  7
  8
  2
  6
  6
  0
  3
  6
  2
  4
  6
  0
  5
  3

  Kei Nishikori heeft zijn ticket voor de tweede ronde niet cadeau gekregen van kwalificatiespeler Kamil Majchrzak, die zijn eerste wedstrijd op een grandslamtoernooi speelde. De nummer 9 van de wereld stond snel twee sets in het krijt, toen zijn Poolse tegenstander last begon te krijgen van krampen in zijn quadriceps en pols.  Toen Nishikori tien spelletje op rij won, gooide Majchrzak de handdoek in de ring.

  Venus Williams moet 2 uur en 40 minuten knokken

  Australian Open

  Venus Williams (78)
  set
  Mihaela Buzarnescu (136, 25)
  6
  3
  1
  7
  7
  7
  7
  2
  6
  3
  6
  3
  2

  Venus Williams (38)  staat bij haar 19e deelname aan de Australian Open in de tweede ronde. De 7-voudige grandslamkampioene moest wel diep gaan tegen de Roemeense Mihaela Buzarnescu (WTA 26). Pas na 2 uur en 40 minuten had ze de overwinning op zak. Venus speelde al twee keer de finale in Melbourne, maar zowel in 2003 als in 2017 verloor ze tegen haar jongere zus Serena.

  Het werk van Philippe Dehaes zit er al op

  Australian Open

  Daria Kasatkina (71, 10)
  set
  Timea Bacsinszky 
  3
  1
  6
  0
  2
  6

  Na Kirsten Flipkens, Alison Van Uytvanck, Ysaline Bonaventure, Steve Darcis en coach Wim Fissette is er nog een zesde Belg gesneuveld in de eerste ronde van de Australian Open. Coach Philippe Dehaes zag zijn poulain Daria Kasatkina als een pudding ineenzakken. De Russische nummer 10 van de wereld won wel de eerste 3 games, maar gaf het dan helemaal uit handen. Met 9 dubbele fouten en 24 unforced errors schonk ze de zege aan de Zwitserse Timea Bacszinzsky.

  Wawrinka profiteert van opgave Gulbis

  Australian Open

  Stan Wawrinka (18)
  set
  Ernests Gulbis (181)
  3
  1
  6
  3
  2
  1

  Stan Wawrinka, de Australian Open-kampioen van 2014, is bespaard gebleven van een lange strijd tegen de Let Ernests Gulbis. De Zwitser moest de eerste set nog prijsgeven aan Gulbis, maar dan kreeg de Let last van zijn rug. Een medische time-out bracht geen soelaas, waardoor Wawrinka voor de 14e keer op rij in de tweede ronde staat. Vorig jaar was dat wel het eindstation in Melbourne voor de 3-voudige grandslamwinnaar.

  Stosur sneuvelt vierde keer op rij in eerste ronde

  Australian Open

  Samantha Stosur (112)
  set
  Dayana Yastremska (29)
  5
  1
  7
  2
  2
  6

  Geboren en getogen in Brisbane, maar het grandslamtoernooi op Australische bodem ligt Samantha Stosur niet. Voor het vierde jaar op rij is de eerste ronde het eindstation. De winnares van de US Open in 2011 begon wel goed, maar bij 5-2 verloor ze 5 spelletjes op rij. Een klap die ze in de tweede set niet meer te boven kwam tegen de Oekraïense Dayana Yastremska.

  Blessureleed blijft Kokkinakis achtervolgen

  Australian Open

  Taro Daniel (116)
  set
  Thanasi Kokkinakis (258, Kwal.)
  5
  1
  7
  4
  2
  2

  Pech blijft de 22-jarige Thanasi Kokkinakis achtervolgen. De jonge Australiër verraste vorig jaar Roger Federer nog in Miami, maar kreeg tot zijn eigen grote verbazing geen wildcard voor de Australian Open. Kokkinakis overleefde drie kwalificatiewedstrijden, maar moest na één set in de eerste ronde al opgeven. Na en liesproblemen en een knieblessure had hij nu last van zijn borstspier.