• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanasch: "Er zijn spelers die graag gokken, maar nooit op eigen matchen"

  Vincent Vanasch

  Vincent Vanasch (r) was de held in de shoot-outs tijdens de WK-finale.

  De Kansspelcommissie is een onderzoek gestart naar het gokgedrag van de Red Lions. Het zou om een 20-tal verdachte matchen gaan. Hockeydoelman Vincent Vanasch valt uit de lucht.

  "Ik was enorm verbaasd toen ik het nieuws deze ochtend vernam", zegt Vincent Vanasch aan onze collega's van de RTBF. "Vooral omdat we allemaal al lang weten dat het verboden is om te gokken op de competities waaraan we deelnemen. Sinds de Spelen van Rio worden we daar over gebrieft."

   

  "De bond heeft nog geen rechtstreeks contact opgenomen, maar ik sprak wel al met de bondscoach. Ik heb mezelf niets te verwijten en het zou me verbazen als andere spelers wel illegaal gegokt hebben. Ik heb ook geen idee wie hier beschuldigd worden."

   

  "Ik doe er niet aan mee, maar het klopt wel dat er enkele verwoede gokkers zijn in onze groep. Het gaat dan vooral over matchen in de Premier League (voetbal) bijvoorbeeld. Maar ik heb nog nooit gehoord dat er op eigen matchen gegokt zou zijn."