• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Tichelt maanden out: "Ben strijdvaardig voor Olympische Spelen"

  Dirk Van Tichelt verdraaide zijn knie bij het werpen.

  Judoka Dirk Van Tichelt is het nieuwe jaar met een valse noot begonnen. De bronzen medaillewinnaar van Rio heeft zijn voorste kruisband gescheurd en moet onder het mes.

  Dirk Van Tichelt is maanden out met ernstige knieblessure: "Hoorde serieuze krak"

  Van Tichelt heeft op de laatste dag van zijn trainingskamp in Oostenrijk zijn knie verdraaid bij het werpen. Het harde verdict: voorste kruisband volledig afgescheurd.

   

  "Het was echt de laatste dag en de laatste training van mijn stage. Ik had mijn tegenstander stevig vast en gooide hem naar de grond. Mijn voet bleef steken en mijn kruisband zei krak", vertelde Van Tichelt aan Sporza.

   

  "Eerst dacht ik dat het zou meevallen, want een dag later kon ik vrij goed wandelen. Maar hoe langer de dag duurde, hoe meer de knie zwol en onstabiel werd. Toen vermoedde ik al iets, want in het judo worden kruisbanden vaak geraakt."

   

  Van Tichelt moet op 7 februari onder het mes in Antwerpen. Na zijn operatie volgt een maandenlange revalidatie, waardoor hij verschillende belangrijke wedstrijden aan zich ziet voorbijgaan, zoals de grand prix in Tel Aviv, en de grandslams van Parijs en Düsseldorf. Ook het EK in Minsk (22-25 juni) en het WK in Tokio (25 augustus-1 september) komen in het gedrang. 

   

  "Na drie maanden kan ik pas beginnen lopen en over vier of vijf maanden denk ik opnieuw aan judo te kunnen doen. Ik hoop dat ik klaar zal zijn voor het WK over iets meer dan 6 maanden."

   

  "Gelukkig is het pas na het EK dat de toernooien tellen voor de olympische ranking. Dat valt mee. Het zal niet makkelijk worden, maar de Olympische Spelen zijn het grote doel. Daar ga ik alles voor doen. Het voordeel is dat ik nu niet moet nadenken over welke toernooien ik doe. Ik moet alleen trainen. Ik ben strijdvaardig en ik denk dat het wel goedkomt. Ik heb een sterk lichaam en veel judoka's hebben deze blessure al gehad."