• home
 • video
 • pas verschenen

  Reckinger: "Heb het volle vertrouwen in de integriteit van de spelers"

  Xavier Reckinger

  Xavier Reckinger (l) won in 2013 nog zilver op het EK met de Red Lions.

  De Belgische hockeywereld staat in rep en roer nu bekend is geraakt dat de Kansspelcommissie een onderzoek is gestart naar mogelijk illegale gokpraktijken bij de Red Lions. Ex-international Xavier Reckinger kan niet geloven dat er kwaad opzet in het spel is.

  "Ik weet natuurlijk niet wat het onderzoek al opgeleverd heeft, maar ik heb het gevoel dat het nu allemaal wat uitvergroot wordt", zegt Xavier Reckinger, tegenwoordig bondscoach van de Duitse vrouwen, aan Sporza.

   

  "Ik ken die jongens goed. Met heel wat van hen heb ik jarenlang samengespeeld. Ik kan me niet voorstellen dat er iets van aan is. En al zeker niet dat ze op eigen matchen gegokt zouden hebben."

   

  "Ik ben zelf in 2014 als international gestopt, maar toen was al duidelijk dat gokken op hockeymatchen verboden is. De spelers zelf zullen het in ieder geval geweten hebben, want voor elk officieel toernooi moeten de spelers een code of conduct ondertekenen waarin staat dat je niet mag gokken op je eigen matchen."

   

  "Ik begrijp wel dat dit nieuws veel stof doet opwaaien, zeker nu de Red Lions net wereldkampioen zijn geworden. Anderzijds vind ik het wel straf dat het nu pas aan het licht komt, terwijl er ook al feiten van 3 jaar geleden bij zouden zijn."

   

  "Hoe dan ook blijf ik vertrouwen hebben in de spelers. Hockey is een cleane sport. We groeien snel, maar de normen en waarden worden breed uitgedragen door de bond in alle clubs. Dat is en blijft de sterkte van het hockey in België."