• home
 • video
 • pas verschenen

  Bart Verhaeghe: "Een derde Gouden Schoen op rij zou geen toeval meer zijn"

  Bart Verhaeghe heeft dinsdagavond op de nieuwjaarsreceptie van Club Brugge teruggeblikt op 2018 en vooruitgeblikt op 2019. "Sportief waren we nooit zo sterk als vandaag."

  Na het behalen van de landstitel, de Supercup en een verdienstelijke campagne in de Champions League, was Verhaeghe terecht tevreden over 2018. "Op sportief vlak waren we nooit zo sterk als vandaag, met een dubbele bezetting op elke positie. We zijn een te duchten Europese subtopper geworden."

   

  "We hebben alle redenen om bijzonder trots te zijn op het afgelopen jaar met de tweede landstitel in 3 jaar tijd, de Supercup, en de individuele bekroningen voor onze trainer en spelers. Met Hans Vanaken kunnen we morgen mogelijks voor het eerst een derde Gouden Schoen op rij binnenhalen. Dat is geen toeval meer.”


  In 2019 staat Club voor de uitdaging om zijn landstitel te verlengen en zijn Europese avontuur nog wat te verlengen. "Er is hard gezweet op winterstage. De goesting naar een prijs is duidelijk groot. Met de play-offs en de aartsmoeilijke duels tegen Salzburg zullen we alleszins het beste Club nodig hebben in 2019.”

   

  Ook inzake supportersaantallen was 2018 top voor de West-Vlamingen. "Nooit zijn er in één seizoen zoveel mensen naar wedstrijden komen kijken als vorig seizoen in Club Brugge. Dat is een beloning voor onze sportieve prestaties en de schitterende werking, maar vooral voor onze fans. Zij verdienen meer dan ooit een nieuw stadion.”