• home
 • video
 • pas verschenen

  BBC-journalist: "Denk niet dat ze zich bij United nu plots laten meeslepen"

  Ole Gunnar Solskjaer

  Blijft Ole Gunnar Solskjaer in de winning mood?

  Ole Gunnar Solskjaer heeft met zijn Manchester United zijn eerste échte test, tegen Tottenham, goed doorstaan. Toch is er nu niet plots euforie in het United-kamp, zegt Simon Stone, de clubwatcher van de BBC.

  "Het eerste uur van Manchester United tegen Tottenham was indrukwekkend", vertelt Stone aan Sporza. "Solskjaer pakte de match aan met een onuitgegeven tactiek. Hij liet Martial en Rashford uitzwerven naar de flank, om de oprukkende backs van Tottenham in de problemen te brengen."

   

  "Toch had United ook heel wat saves van De Gea nodig om de zege veilig te stellen. Ik vond dat ze voor de rest wel niet goed verdedigden, maar dat is geen verrassing. Iedereen weet al lang dat dit de achilleshiel is van United."

  "De rust is teruggekeerd op Old Trafford"

  Solskjaer begint aan zijn carrière bij United met 6 zeges op een rij. "Dat zal niemand verwacht hebben. Onder Mourinho wees er niets op dat zo'n reeks mogelijk was. Ik denk ook niet dat ze zich nu plots laten meeslepen, maar het is wel verfrissend."

   

  Niet alleen de speelstijl onder Solskjaer is anders dan die van Mourinho, ook zijn mediaoptredens zijn een breuk met het verleden. "Hij is niet meteen een cadeau voor de media, maar de rust is nu wel teruggekeerd op Old Trafford en de spelers spinnen daar garen bij."

   

  Moet United dan voortgaan met Solskjaer? "Wij kunnen daar nu al over discussiëren, maar ik zou die beslissing toch nog wat uitstellen. Nu is hij wellicht de topkandidaat, maar over een maand denk je daar misschien al anders over."

  "Lukaku en Fellaini passen niet in het systeem-Solskjaer"

  In het nieuwe Manchester United is er wel geen plaats voor de Belgen. "Lukaku paste perfect in het systeem van Mourinho, maar Solskjaer wil het liefst vinnige aanvallers. Ik twijfel of Lukaku in dat systeem past, al laat ik mij vertellen dat hij bij de Rode Duivels wel mobieler is."

   

  "Er komt nu ook nog Alexis Sanchez bij, die mogelijk wél in het plaatje van Solskjaer past. In dat geval zou Lukaku wel eens lang op de bank kunnen blijven zitten. Al zijn er natuurlijk veel matchen op een seizoen."

   

  "Hetzelfde geldt voor Fellaini, die volgens mij ook niet in het systeem van Solskjaer past. Al hebben we Fellaini al vaker afgeschreven, maar hij heeft zich onder elke coach in de ploeg geknokt. Ik zie hem in eerste instantie toch als een soort breekijzer invallen."