• home
 • video
 • pas verschenen

  Rode lantaarn in de Premier League zwaait zijn trainer uit

  David Wagner.

  De nummer 20 in Engeland gaat op zoek naar een nieuwe coach.

  Huddersfield Town en David Wagner hebben in onderling overleg een punt gezet achter hun samenwerking. De hekkensluiter in de Premier League promoveerde in het seizoen 2016-2017 naar de Engelse eerste klasse, maar verkeert nu in degradatiegevaar.

  David Wagner kwam in november 2015 aan het roer bij Huddersfield Town. In het seizoen 2016-2017 dwong de 47-jarige Duitser in de play-offs van The Championship promotie af naar de Premier League. Daar kon Huddersfield Town zich afgelopen seizoen handhaven op de 16e stek.

   

  De club van Laurent Depoitre en Montpellier-huurling Isaac Mbenza kent dit seizoen ontgoochelende resultaten. Na 22 wedstrijden staat het op de laatste plaats met slechts 11 punten.

   

  Voorzitter Dean Hoyle nam afscheid van zijn T1: "We hebben herinneringen gecreëerd die voor altijd zullen bestaan. Dit was echt een gezamenlijke beslissing. David koestert een oprechte liefde voor de club en het is onze grootste bekommernis om het beste te doen in het belang van de club."