• home
 • video
 • pas verschenen

  Aerts geniet na: "Het was een nacht met horten en stoten"

  Toon Aerts.

  Taart voor de Belgische kampioen.

  Toon Aerts (25) gaat voortaan als Belgisch kampioen veldrijden door het leven. "Het was een helse avond, maar ik heb er echt wel van genoten", vertelt hij over het supportersfeest van gisteren. "Dit is ook een opsteker voor alle jongeren die alles op school zetten én koersen. Zo heb ik het gedaan en na 4 jaar pak ik de titel."

  "Ik voel me niet al te fris"

  "Het lijkt wel alsof ik een kater heb, maar het zal niet van de drank zijn", vertelde Toon Aerts vanmiddag tijdens een persmoment. "Ik heb het nuchter en proper gehouden, met de cross in Otegem van vandaag in het achterhoofd. Maar ik voel me niet al te fris."

   

  Gisterenavond was er nog een klein feestje in Aerts' supportersafé in Rijkevorsel. "Het was een helse avond, maar ik heb er echt wel van genoten. Iets na 22u waren we thuis en niet veel later zat ik in bed."

   

  "Het duurde heel lang voor ik sliep en het was een nacht met horten en stoten. Toen ik sliep, zei Sarah (vriendin van Aerts) dan eens iets. En als zij sliep, dan maakte ik haar weer wakker. Er is heel veel gebeurd, ook rond deze cross. Dat doet toch iets met ons twee."

  "Ik heb elk jaar een sprong gemaakt"

  Toon Aerts werd gisteren Belgisch kampioen na een spannende strijd met Wout van Aert. "Veel mensen hebben me gezegd dat dit de mooiste cross van het seizoen was. Het was reclame voor onze sport."

   

  "Ik heb elk jaar een sprong gemaakt", zegt Aerts over zijn eigen progressie. "Dit is zeker een opsteker voor alle junioren en beloften die alles op school zetten én koersen. Zo heb ik het gedaan en na 4 jaar als prof kan ik de titel nemen. Daar probeer ik een voorbeeld in te zijn."