• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Biatleet Rösch zwaait "zijn" Oberhof uit met sterke prestatie in estafette

  Michael Rösch zwaait naar zijn supporters in Oberhof.

  De Belgische mannen hebben niet voor een verrassing gezorgd op de estafette op de WB-manche biatlon in Oberhof. Michael Rösch, die over een week afscheid neemt, zwaaide zijn Oberhof uit met een sterke prestatie.

  Michael Rösch kondigde gisteren op een emotionele persconferentie zijn afscheid aan van de biatlonsport. Vandaag was hij de starter van de Belgische ploeg op de 4x7,5 kilometer estafette.

   

  En Rösch toonde nog een keer zijn klasse. Hij bleef foutloos op de schietstand en wisselde in 6e positie, voor toplanden als Italië, Zweden en Oostenrijk. Rösch kon zo met opgeheven hoofd afscheid nemen van zijn talrijke supporters in Oberhof, maar de Belgen konden die positie niet vasthouden.

   

  Florent Claude maakte 4 schietmissers en zo zakte België helemaal weg. De derde Belg, Thierry Langer, werd gedubbeld en zo moest Tom Lahaye-Goffart niet in actie komen. De Belgen eindigden uitendelijk als 21e, de zege was voor Rusland. Volgende week neemt Rösch afscheid na de estafette in Ruhpolding.

  Michael Rösch heeft net Florent Claude gelanceerd.