• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van der Poel: "Misschien zal drang bij Van Aert nog groter zijn om WK-trui te nemen"

  Van der Poel was verbaasd dat Van Aert niet gewonnen had.

  Het was Mathieu van der Poel snel ter ore gekomen dat Toon Aerts de nieuwe Belgische kampioen was. "Ik was toch een beetje verbaasd dat Van Aert niet gewonnen had," reageerde Van der Poel.

  Van der Poel: "Ik had Van Aert verwacht op dat kampioenschap"

  De Belgische veldrijders hoefden vandaag eens geen rekening te houden met Mathieu van der Poel. De Nederlander domineerde zijn nationaal kampioenschap en kreeg al snel mee dat Toon Aerts de Belgische titel veroverd had.

   

  "Ik had wel verwacht dat Van Aert zou winnen", gaf Van der Poel toe. "Maar nadat ik het parcours had bekeken en de uitslagen zag bij de andere categorieën, wist ik ook dat Toon Aerts er dicht zou kunnen bij zijn als hij een goeie dag had."

   

  "Ik ben toch een beetje verbaasd. Ik had Van Aert wel verwacht op dat kampioenschap. Maar Toon Aerts is de laatste weken zeker niet minder, hij is ook een mooie kampioen."

  "Ik voel dat ik de Spaanse zon nodig heb"

  Of de nederlaag op het BK een tik zal zijn voor Van Aert? “Hij zal uiteraard wel liever de Belgische trui gewonnen hebben", zegt Van der Poel.

   

  "Maar misschien zal de drang bij Van Aert nu nog groter zijn om de regenboogtrui te nemen."

   

  Hoe ziet Van der Poels aanloop naar het WK eruit? "Morgen vertrek ik na Otegem naar Spanje. De Wereldbeker in Pontchâteau rijd ik niet, in Hoogerheide zal ik er wel weer bij zijn."

   

  "Ik kies voor een iets langere periode in de zon, omdat ik voel dat ik dat nodig heb. De kerstperiode heeft altijd een impact op de conditie. Ik voel dat het nu iets minder gaat met mij dan enkele weken terug. Het is ideaal om er even tussenuit te gaan." 

  De reactie van Mathieu van der Poel na zijn Nederlandse titel