• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Brecel wipt titelverdediger Allen en staat in kwartfinales Masters

  Brecel mist zijn start niet.

  Luca Brecel (WS 14) heeft voor een knalprestatie gezorgd in de eerste ronde van de Masters snooker. Onze landgenoot vloerde in zijn eerste match titelverdediger Mark Allen (WS 6). Brecel trok na een thriller aan het langste eind.

  In de ontmoeting tussen de beste 16 spelers van de wereld in Alexandra Palace kreeg Luca Brecel meteen de titelverdediger voorgeschoteld. Onze landgenoot, nog altijd maar 23 jaar, was niet onder de indruk en spurtte naar een 1-3-voorsprong.

   

  Het eerste reekshoofd floot Brecel terug tot 3-3 en tot 5-5 hield het duo gelijke tred. In het beslissende frame hield Brecel zijn zenuwen onder controle en klaarde hij de klus. In de kwartfinales wacht de winnaar van het duel tussen Ding Junhui (WS 8) en Jack Lisowski (WS 16).

   

  De Masters snooker behoort met het UK Championship en met het WK tot de belangrijkste snookerafspraken van het seizoen. Vorig jaar werd Brecel bij zijn debuut op de Masters met 6-3 uitgeschakeld door... Allen.

  "Soms vroeg ik me af of ik niet beter een andere job kon zoeken"

  "Het was knokken tot het einde", reageerde Luca Brecel na zijn knappe zege. "In het laatste spelletje speelde ik een paar goede safety's en ging Allen in de fout. Vorig jaar deed ik weliswaar ook alles goed, maar wellicht deed ik niet hard genoeg mijn best."

   

  "Nu heb ik mijn vriendin en mijn ouders beloofd dat het in 2019 anders zal zijn. Ik begin eraan met een nieuwe ingesteldheid. Voortaan staat alles in het teken van het snooker en niets anders. Mijn sport komt nu op de eerste plaats en dat werpt zijn vruchten af. De jongste maanden ben ik goed aan het spelen."     

   

  "Vorig jaar had ik het zwaar. Alles zat tegen, zowel aan de snookertafel, als daarbuiten. Soms vroeg ik me zelfs af of ik niet beter een andere job kon zoeken. Mentaal was het zwaar. Ik verloor mijn favoriete keu en vond maar geen goede nieuwe, kampte met een schouderblessure en de tegenstanders speelden tegen mij altijd ongelooflijk goed."

   

  "Ik ben van nature niet negatief ingesteld, maar het was soms echt niet te geloven wat ze tegen mij allemaal klaarspeelden. Vandaag heb ik dat allemaal van me afgeschud. Het zelfvertrouwen is terug. Ik geloof er weer in dat ik de topspelers kan verslaan. En dat geloof is nodig om het ook effectief waar te maken. Na alle tegenslagen van vorig jaar is deze zege één van de mooiste in mijn carrière."