Ga naar de inhoud

meest recent

Maradona met succes geopereerd aan navelbreuk

 zo 13 januari 2019 09:24
Diego Maradona.

Diego Maradona is onder het mes gegaan in een ziekenhuis in Buenos Aires. De Argentijnse legende onderging een operatie na een navelbreuk, een verdikking van de navel.

"De chirurgische ingreep van Diego Maradona is beëindigd. Dank aan God dat alles goed verlopen is", postte Maradona's advocaat Matias Morla op Twitter.

 

De 58-jarige Argentijn moet minstens tot zondagnamiddag nog in het ziekenhuis blijven.     

 

Maradona werd op 4 januari opgenomen, nadat bij een routinecontrole - gepland door zijn contractverlenging als hoofdcoach bij de Mexicaanse tweedeklasser Dorados - een maagbloeding werd vastgesteld.

 

Toen hij een dag later het ziekenhuis verliet, liet hij al lachend optekenen: "Ik ben het ziekenhuis binnengegaan als een man van 58 en buitenkomen als één van 50."

 

De wereldkampioen van 1986 onderging enkele jaren geleden twee bypass-operaties om gewicht te verliezen. Voordien was hij al meermaals opgenomen in het ziekenhuis, een laatste keer in 2004 toen hij elf dagen binnen bleef met ademhalingsproblemen.

Tweet van de advocaat:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.