• home
 • video
 • pas verschenen

  Emotionele Aerts: "Even zonk de moed me in de schoenen"

  Toon Aerts pinkt enkele traantjes weg na zijn Belgische titel.

  Toon Aerts pinkte enkele traantjes weg na zijn Belgische titel.

  Na zijn kunststukje liet Toon Aerts zijn emoties de vrije loop. "Toen Van Aert wegreed, dacht ik aan alles wat ik afgelopen zomer geleerd had tijdens de mentale training", vertelde de kersverse Belgische kampioen.

  Aerts: "Met dank aan mentale training afgelopen zomer"

  Topfavoriet Wout van Aert kloppen op het BK, dat had ook Toon Aerts niet zien aankomen. "In het begin ging het wel heel goed", zei Aerts.

   

  "Maar na een tijdje wilde het niet meer lukken. Op de schuine kant ging het plots niet meer, Wout reed daar weg en ik liet de moed toen wat zakken."

   

  "Maar toen dacht ik terug aan wat ik allemaal geleerd had tijdens de mentale training afgelopen zomer”, snikte Aerts. “Ik moest gewoon de focus op mezelf houden. Technisch rijden en geen fouten maken."

   

  "En zo kwam ik terug bij Wout. Toen ik wegreed, was dat niet door een aanval. Ik deed gewoon mijn eigen ding: kracht zetten en gaan waar ik kon gaan. En voor dat ik het wist, had ik een gat op Wout."

  "Een echte crosser staat er elk weekend"

  Toen hij over de streep kwam, maakte Aerts een lachende smiley met zijn handen. "Ik wou gewoon even duidelijk maken dat ik superblij ben. Ik ben trots dat ik zo'n supergoed seizoen neerzet."

   

  "Iedereen zit te zeggen dat ik die klassementen moet laten voor wat ze zijn, want de kampioenschappen zijn belangrijker."

   

  "Maar een echte crosser moet er elk weekend staan, vind ik. En dat heb ik vandaag kunnen bewijzen."

  Het winnaarsinterview met Toon Aerts