Hanne Desmet verbaast met knappe vijfde plaats op EK shorttrack

  Hanne Desmet (verscholen achter de Nederlandse Schulting) werd 2e in de superfinale.

  Hanne Desmet is op het EK shorttrack in Dordrecht 5e geworden in het eindklassement. Haar broer Stijn eindigde als 10e bij de mannen. 

  Hanne Desmet had al enkele goeie prestaties geleverd in Dordrecht en dat leverde haar een plekje op in de superfinale over 3.000 meter met de acht beste schaatsters.

   

  En Desmet bewees dat de langere afstanden haar wel liggen. Ze moest in die superfinale enkel de Nederlandse topper Suzanne Schulting voorlaten en werd dus tweede. Dankzij dat puike resultaat werd Desmet 5e in de eindstand. 

  Stijn Desmet zet stap vooruit met 10e plaats

  Stjin Desmet kon de knappe prestatie van zijn zus niet evenaren, maar met de zevende plaats in de superfinale eindigde hij als 10e in het eindklassement van het EK shorttrack. Een enorme verbetering tegenover de voorbije jaren.

   

  De reden van de progressie? "Je moet investeren", zegt coach Pieter Gysel. En dus trainen Ward Pétré samen met broer en zus Desmet met de Nederlandse shorttrackers in Heerenveen. De aflossingsploeg bij de mannen werd 2e in de B-finale en dus 6e in de eindstand.