Van Aert op BK-parcours: "Oerlastig, ik zie niet waar je kan recupereren"

  Wout van Aert

  Van Aert verkende het BK-Parcours in Kruibeke.

  Wout van Aert

  Van Aert op het parcours.

  0 / 0

  Morgen wordt in Kruibeke gestreden om de Belgische driekleur in het veldrijden bij de mannen. Wout van Aert ging daags voordien het parcours verkennen en gaf zijn mening bij Sporza: "Het is een heel technisch parcours, heel zwaar", klinkt het.

  "Overal zwaar duwen om recht te blijven"

  Een eerste impressie van Van Aert na het verkennen van het parcours: "Oerlastig", vertelt de wereldkampioen zonder twijfel. "Het is overal zwaar duwen om recht te blijven omdat het zo glad is. Het is een heel technisch parcours, heel zwaar."

   

  "Of dit in mijn voordeel speelt? Ik doe dit parcours wel graag, het zal voor iedereen wel een beetje sukkelen zijn om recht te blijven. Ik zie niet in waar je zou kunnen recupereren."

   

  De komende uren en ook morgen kan het weleens zwaar gaan regenen. "Dat zou de wedstrijd wat minder zwaar maken", is Van Aert van mening. "Dan blijft het wat nat en zal je minder hard moeten duwen. Als het opdroogt, gaat het helemaal plakken. Maar voor de techniciteit zouden de schuine kanten wel wat mogen opdrogen. Anders wordt het heel lastig om recht te blijven."

   

  "Ik ben toch wel blij dat ik vandaag naar hier ben gekomen om toch al een indruk te krijgen. Het zat al een hele week in mijn gedachten om vandaag eens te komen kijken. Nu is er wat meer op gereden en kan je hier meer komen doen dan op woensdag, toen waren er nog geen sporen."

   

  "Maar ik ben er zeker wel klaar voor, ik heb het nooit anders geweten de week voor een kampioenschap. Alle commotie errond hoort erbij, al is dat ook wel mijn eigen schuld." 

  Ik ben er zeker klaar voor, ik heb het nooit anders geweten de week voor een kampioenschap. Alle commotie errond hoort erbij, al is dat ook wel mijn eigen schuld.

  Wout van Aert

  Het volledige interview met Van Aert

  De verkenning van Van Aert door de ogen van onze man ter plaatse

  Ontdek het volledige BK-parcours