• home
 • video
 • pas verschenen

  "Aan mij om te bewijzen dat het bestuur zich niet vergiste met mijn verlenging"

  Adrien Trebel.

  Aanvoerder Adrien Trebel oogt weer fit.

  Anderlecht heeft met Kara Mbodji nog maar één inkomende transfer gerealiseerd, maar het kan wel weer rekenen op een fitte Adrien Trebel (27). De aanvoerder van paars-wit ziet hoe de spelersgroep zin heeft in de samenwerking met Fred Rutten, maar is ook lovend over Hein Vanhaezebrouck.

  "Het gaat veel beter", zegt Adrien Trebel, die midden november onder het mes ging voor een ingreep aan zijn buikspieren. "Twee weken voor de winterstop kon ik de trainingen met de groep hervatten. Ik hoop dat ik op de goeie weg ben en dat het zo blijft."

   

  "Dat ik misschien wel de grootste versterking in deze transferperiode ben? Dat weet ik niet. Ik hoop het", glimlacht Trebel. "Deze club heeft me veel gegeven. Het is aan mij om te werken en om het bestuur te bewijzen dat ze zich niet vergist hebben met mijn contractverlenging." Trebel tekende afgelopen zomer een fors verbeterd contract.

   

  Intussen heeft Anderlecht met Fred Rutten een nieuwe T1. "HIj is eenvoudig en menselijk. Als je een nieuwe coach hebt, dan zijn alle spelers aanwezig en heeft iedereen er zin in. De spelers luisteren en hopelijk plukken we daar de vruchten van."

   

  "Of het onder Hein Vanhaezebrouck tactisch te complex was? Hein is misschien de beste coach die ik op tactisch vlak gekend heb. Maar het is moeilijk en het vraagt veel van de splers. Je moet snel veel begrijpen. Nu is er een andere methode en het is aan ons om die zo snel mogelijk aan te nemen."