• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Roel Moors: "Dit is een schande voor het Belgische basketbal"

  Roel Moors was niet te spreken over de prestatie van zijn spelers.

  Oostende heeft Antwerp zaterdagavond een geweldige dreun verkocht in de Lotto Arena. Trainer Roel Moors was na de match hard voor zijn ploeg: "Dit is onaanvaardbaar."

  Het gezicht van Antwerp-coach Roel Moors stond na de 44-82-nederlaag tegen Oostende op onweer. "Als je aanvallend en verdedigend niet thuisgeeft en als je niet het eergevoel hebt om iets extra's te creëren, dan wordt het een moeilijk verhaal ", zei hij aan Play Sports.

   

  "Als je defensief opendeurdag houdt en als je offensief altijd moet grijpen naar wanhoopspogingen, dan heb je een probleem. Ik vind dat dit een schande is voor het Belgische basketbal."

   

  "Als dit het niveau is van een ploeg die zich een titelkandidaat noemt, dan moeten we misschien de hele competitie in vraag stellen. We zijn momenteel verre van een titelkandidaat. Als we dat nu zouden verkondigen, dan zou dat de waanzin nabij zijn."

   

  Antwerp had met een Europese match in Jeruzalem een vermoeiende week. "Laten we aub niet wijzen naar die Europese verplaatsing. Ik denk dat we gewoon een grote spiegel nodig hebben. Ik vond dat we scherp getraind hadden en heb dit niet voelen aankomen. Dit is onaanvaardbaar."

  Ik denk dat we gewoon een grote spiegel nodig hebben. Dit is onaanvaardbaar.

  "Zo gaan we ons seizoen in deze maand wegwerpen"

  "Dit is zeer teleurstellend", baalde speler Ismaël Bako bij Sporza. "Tegen alle ploegen die voor de titel gaan, hebben we verloren. We mikken veel hoger dan dit. Januari is een heel belangrijke maand, met ook nog belangrijke matchen in de Champions League. Zoals we nu bezig zijn, gaan we ons seizoen wegwerpen in deze maand."

   

  "We moeten zoeken waar het probleem ligt. Ligt het aan de maturiteit? De druk? Kunnen we het aan of niet? We moeten iets vinden, want zo kunnen we niet doorgaan. We waren er fysiek niet bij. Oostende wilde het harder dan wij. We moeten knokken, maar dat hebben we in deze match niet gedaan."

   

  "Mensen begonnen te zeggen dat Antwerp geen titelkandidaat meer was na die nederlagen tegen de toppers. Voor mij was dit de belangrijkste match van deze maand, om te tonen dat we nog voor de titel gaan. Nu hebben we onze fans laten zien dat het een heel moeilijke strijd zal worden. Ik hoop dat we ons herpakken."

   

  "Het boegeroep? Dat was nieuw, maar ik snap het volledig dat de toeschouwers dat gedaan hebben. Ik zou het niet anders verwacht hebben. Deze stad wil winnen en we hebben onze fans teleurgesteld."