• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Golden State Warriors pakken uit met monsterscore tegen Chicago

  Golden State Warriors

  De Golden State Warriors kenden geen problemen met de Chicago Bulls.

  De Golden State Warriors hebben een monsterscore geboekt tegen de Chicago Bulls in de Amerikaanse NBA. De kampioen van vorig seizoen won in het eigen Oakland met 146-109, een zeldzaam hoge score.

  Stephen Curry schudt de driepunters uit z'n mouw

  Een rustige wandeling door het park en geen vuiltje aan de lucht voor de Warriors. Kyle Thompson maakte 30 punten, Stephen Curry noteerde er 28 en Kevin Durant voegde ook nog eens 22 punten toe aan het totaal van de Warriors, de nummer twee in de stand van de Western Conference.

   

  Voor Curry kreeg de wedstrijd nog wat extra glans, want de Amerikaan zette zijn driepuntenteller al op 2.285, waarmee hij in de top drie komt te staan van meeste driepunters aller tijden in de NBA. Enkel Reggie Miller (2.560) en Ray Allen (2.973) gaan hem vooraf.

  Een avond om niet snel te vergeten voor de Golden State Warriors

  Harden wijst Houston Rockets de weg

  Bij de Houston Rockets was James Harden dé grote uitblinker. Dankzij zijn 43 punten won het overtuigend van de Cleveland Cavaliers (141-113). Naast zijn 43 punten pakte hij ook nog eens 10 rebounds en gaf hij 12 assists.