• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht creëert platform voor makelaars: "In hun eigen belang"

  Michael Verschueren.

  Michael Verschueren kiest voor een nieuwe procedure voor makelaars.

  De telefoon van Michael Verschueren, sportief manager bij Anderlecht, staat niet stil. RSCA wil zelf iets doen aan de chaos in de markt van de makelaars en heeft een administratief vereenvoudigingsproces in gang gestoken. 

  "Ik heb vastgesteld dat makelaars allerhande digitale kanalen gebruiken om ons te contacteren", zegt Michael Verschueren, die dezer dagen druk gesolliciteerd wordt.

   

  "Dat is niet professioneel, want je kunt niet op alles antwoorden. In hun eigen belang hebben we beslist om een platform te bouwen, dat hen toelaat om zich te registreren. In het debat van het fraudedossier is het belangrijk dat we weten met wie we zaken doen."

   

  "Die info wordt dan geautomatiseerd en die zal de scouting triggeren om daar rapporten aan toe te voegen. Bepaalde mensen in de club worden dan ingeschakeld om advies te geven en dan kunnen we hen antwoorden."

   

  "Of we dit doen om malafide praktijken uit te sluiten? Er is een instantie in België waar ze zich moeten registreren. Als ze een licentie hebben, dan gaan we ervan uit dat ze in orde zijn."

   

  Mag Mogi Bayat zich registreren? "Dat mag hij altijd proberen. Ik heb een duidelijk statement gemaakt, maar niet alleen naar hem. We werken niet met de mensen die in verdenking staan. Mochten ze verschoond worden, dan kunnen we eventueel wel nog met hen werken."