Ga naar de inhoud

Ewan wil Lotto-Soudal laten juichen in Tour Down Under: "Graag meerdere ritzeges"

 za 12 januari 2019 14:02
Caleb Ewan rijdt op training.
Verovert Caleb Ewan meteen zegebloemen voor Lotto-Soudal?

Over 3 dagen mag Caleb Ewan voor het eerst zijn sprintsnelheid demonstreren voor Lotto-Soudal in de WorldTour. "Ik zal niet tevreden zijn als ik de Tour Down Under zonder overwinning afsluit."

Caleb Ewan kan in de Tour Dwon Under (15-20 januari) voor het eerst zijn nieuwe sprinttrein uittesten. De 24-jarige Australiër won vorig jaar een rit en wil dat kunstje volgende week koste wat kost overdoen.

 

"Onze nieuwe sprinttrein kan al meteen succesvol zijn, maar het kan evengoed enkele wedstrijden duren vooraleer we echt op toerental raken", blikt Ewan vooruit.

 

"Het is duidelijk dat we voor een ritzege gaan, graag zelfs meerdere. Ik zal niet tevreden zijn als ik de Tour Down Under afsluit zonder overwinning."

 

"Er zijn zeker 3 etappes waar kan worden gesprint om de overwinning, misschien zelfs 4. De andere 3 ritten worden waarschijnlijk iets te lastig voor de sprinters maar veel hangt natuurlijk af van het wedstrijdverloop."

 

"De belangrijkste renners om in de gaten te houden zijn Peter Sagan en Elia Viviani, allebei sterke en snelle renners. Daarnaast is er wat sprinters betreft een sterk deelnemersveld aanwezig, dus wordt het ook nog oppassen voor andere snelle mannen.”

Ploegleider Mario Aerts: "Volledige team is hier om Ewan te ondersteunen"

“We komen aan de start met een internationaal gezelschap (Thomas De Gendt is de enige Belg) en een divers team, maar toch is er een duidelijke kopman", zegt ploegleider Mario Aerts.

 

"Ons hoofddoel tijdens de Tour Down Under is om een rit te winnen met onze sprinter Caleb Ewan. Eigenlijk is het volledige team hier om Caleb te ondersteunen en ervoor te zorgen dat we die ritzege binnenhalen."

 

"Het algemeen klassement is veeleer een bijzaak. Maar als er renners zijn die zich goed voelen, krijgen die zeker een vrije rol.”

De selectie van Lotto-Soudal voor de Tour Down Under

  • Adam Blythe (GBr)
  • Thomas De Gendt
  • Caleb Ewan (Aus)
  • Carl Fredrik Hagen (Noo)
  • Adam Hansen (Aus)
  • Roger Kluge (Dui)
  • Tomasz Marczynski (Pol)