D'Ambrosio wint in Marrakech, pech blijft Vandoorne achtervolgen

  Jérôme D'Ambrosio heeft de E-prix van Marrakech naar zijn hand gezet. Onze landgenoot profiteerde van crashes bij zijn concurrenten en hield knap stand. Voor Stoffel Vandoorne zat de wedstrijd er al na één ronde op.

  In een hectische race rukte D'Ambrosio gestaag op vanaf de tiende startplaats. Onze landgenoot rukte met uitgekiende inhaalmanoeuvres op naar de derde plaats en dan kreeg hij wat onverwachte hulp.

   

  Leider Da Costa en achtervolger Sims, ploegmaats nota bene, raakten elkaar en zo kreeg D'Ambrosio de leidersplaats in de schoot geworpen. De safety car moest het circuit op en zo moest D'Ambrosio nog maar 1 ronde verdedigen. Dat lukte net.

   

  Dankzij de overwinning is D'Ambrosio ook de nieuwe leider in de Formule E. In de eerste race eindigde de Belg als derde. D'Ambrosio was door het dolle heen met zijn zege en vierde uitbundig. De derde wedstrijd is over enkele weken in de Chileense hoofdstad, Santiago.

   

  "Dit is ongelooflijk", zei D'Ambrosio meteen na zijn zege. "Ik heb vorig jaar moeilijke momenten beleefd toen het niet goed ging. Nu ben ik het team dankbaar en ben ik blij dat ik het vertrouwen kon terugbetalen." Het is voor D'Ambrosio zijn derde zege in de Formule E, maar zijn eerdere zeges kwamen er na diskwalificatie van Di Grassi. "Dit is eindelijk een echte zege."

  D'Ambrosio houdt net stand in de laatste ronde

  Leider Da Costa en ploegmaat Sims crashen

  Vandoorne moet opgeven na één ronde

  Pech lijkt in de slipstream te zitten van Stoffel Vandoorne. Na twee pechvolle jaren bij McLaren in de Formule 1, krijgt hij ook in de Formule E af te rekenen met een grote dosis pech. Zo kon hij in Marrakech geen tijd neerzetten in de kwalificaties door een technisch probleem.

   

  Ook de race zelf zal Vandoorne snel willen vergeten. Hij moest als laatste vertrekken en werd in de eerste ronde aangetikt door zijn ploegmaat Gary Paffett. Voor beiden was de race meteen afgelopen.

  Vandoorne moet al na één ronde opgeven

  Zo vier je in de Formule E: met een selfie