Ga naar de inhoud

VIDEO: Twee Belgen blinken uit op WK street skateboarding

 vr 11 januari 2019 11:58
Simon Deprez kon zich als twintigste plaatsen voor de kwartfinale.

Simon Deprez en Lore Bruggeman hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van het WK street skateboarding in Rio de Janeiro. Kunnen ze zich ook meten met de professionals?

Op de Olympische Spelen van Tokio 2020 staat skateboarden voor het eerst op het programma. Street skateboarding is, naast park, een van de olympische disciplines waar enkele Belgen hopen uit te blinken. Op het WK in Rio kunnen ze alvast de eerste kwalificatiepunten rapen.

 

Simon Deprez heeft zich als laatste geplaatst voor de kwartfinales bij de mannen. Lore Bruggeman was de beste van de klas bij de vrouwen en staat meteen in de halve finales. In de volgende ronde moeten ze zich meten met de professionals van Street League Skateboarding (SLS).

 

Deprez moet zich vandaag bij de beste 14 scharen in de kwartfinales om door te stoten. Bruggeman komt zaterdag weer in actie in de halve finales: met een plek bij de beste 8 mag ze meestrijden voor de wereldtitel.

Bekijk hier de kwalificatie van Simon Deprez:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.