• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Verschueren: "Bayat trad bij terugkeer Kara op voor Nantes, niet voor ons"

  Voorzitter Marc Coucke spreekt voorlopig niet met de pers in Spanje.

  Terwijl voorzitter Marc Coucke zich al een tijdje in stilzwijgen hult, spreekt sportief directeur Michael Verschueren wel op stage in Spanje. "Tegen mij spreekt de voorzitter nochtans heel veel", lacht hij. "De rol van Mogi Bayat? We hebben geen contact met mensen op lijst met verdachten."

  Fred Rutten won meteen zijn eerste match als coach tegen Hoffenheim. De Nederlander is 5 dagen aan het werk. Hoe tevreden is Verschueren? "De stage loopt fantastisch. De sfeer is heel goed. Rutten communiceert fantastisch en geeft iedereen een kans. Hij heeft alle spelers al individueel aangesproken. Ook Frank Arnesen speelt een belangrijke rol. Je voelt dat de spelers zich optrekken aan de ervaring van die mannen."

   

  "We speelden tegen Hoffenheim 4-3-3. Zeker in de 1e helft was dat ongeveer het elftal waarmee we tegen Gent zullen starten. Ik zag veel grinta en inzet. Rutten wil vooral proberen de nul te houden. Dat is nu niet gelukt, maar de verdediging stond wel stevig. Van daaruit moeten we dan proberen te scoren."

   

  Wie verdediging zegt, zegt Kara Mbodji. Hij kwam vroeger dan verwacht terug uit Nantes. Hoe is die transfer verlopen? "Moeizaam. Ik had zo'n 10 dagen geleden contact met de speler. Daarna hebben we een aantal dagen met zijn makelaar onderhandeld, niet Mogi Bayat, maar meneer Gilly. Die heeft dan met Nantes een einde van de huurovereenkomst kunnen regelen."

   

  "Ik heb veel gelezen over de rol van Bayat, maar hij trad voor alle duidelijkheid op voor Nantes, niet voor Anderlecht. Hij heeft vooral de belangen van Nantes verdedigd, tegen mij. We hebben geen contact met mensen op de lijst met verdachten. Niet met Bayat, en niet met andere makelaars."

  "Pozuelo? Dat is niet aan de orde"

  Hoe zit het met andere versterkingen? "We hadden met Hein Vanhaezebrouck een analyse gemaakt, maar de nieuwe trainer speelt anders. Hij moet zelf een analyse maken en kijken wat er nodig is. We wachten de oefenmatchen af en dan overleggen we."

   

  "De norm is dat we niet gaan voor spelers die niet gespeeld hebben. Ze moeten matchritme hebben en meteen inzetbaar zijn. Pozuelo van Racing Genk? Dat is niet aan de orde."

   

  Vranjes lijkt alleszins op weg naar de uitgang. "Hij is momenteel ziek en niet mee op stage. Of hij straks nog speler van Anderlecht is? Dat zal ik je volgende week weten te zeggen."

  "We zijn heel tevreden met de staf zoals die nu is"

  Verschueren wil vooral een moeilijke periode bij Anderlecht afsluiten. "Ja, de verwachtingen lagen anders, maar mensen moeten ook niet overdrijven. Real zit ook in een dip. Topclubs kennen ook moeilijke momenten. We proberen zeker om het in 2019 beter te doen. We hebben mensen gehaald met voetbalkennis, een trainer met ervaring en nu moeten er doelgerichte versterkingen komen."

   

  "Ik denk dat we in de 2e helft van de competitie een ander Anderlecht zullen zien. We moeten nog geloven in die titel, dat is onze taak. We kunnen de titel niet claimen, maar we koesteren wel de ambitie om zo hoog mogelijk te eindigen. We proberen elke match te winnen en dan zien we wel. Als we in de winning mood komen, moeten ze rekening houden met Anderlecht."

   

  "De staf? Ik ben eerlijk gezegd heel tevreden. Ik hoor overal dat we te veel assistenten hebben, maar ik heb gezien dat iedereen een specifieke rol heeft. 5 assistenten waren daarnet nota's aan het nemen tijdens de match. Ik denk niet dat we de staf meteen zullen verkleinen."