• home
 • video
 • pas verschenen

  Vermaelen traint weer bij Barcelona. Krijgt hij nog een kans?

  Vermaelen in actie.

  Thomas Vermaelen is weer helemaal fit. Een kuitblessure hield de 33-jarige centrale verdediger net geen maand aan de kant bij FC Barcelona. Vandaag trainde hij een eerste keer met de rest van het team. 

  Nummer 5 centraal?

  Vermaelen verliet op 16 december geblesseerd het veld tegen Levante. De Rode Duivel kreeg een dag later te horen dat hij een maand aan de kant zou staan, "goed" voor zijn 5e blessure van 2018.

   

  Vandaag trainde Vermaelen voor het eerst opnieuw mee met de rest van de groep. Barcelona speelt zondag tegen Eibar. Die wedstrijd komt wellicht nog te vroeg voor onze landgenoot.

   

  Hoe dan ook wordt het knokken voor Vermaelen om speelminuten te verzamelen bij de leider in de Primera Division. Met Gerard Piqué en Clément Lenglet is het vaste centrale duo voorlopig gevormd.

   

  Samuel Umtiti, ook hoger in de pikorde dan Vermaelen, ligt wel nog in de lappenmand met een knieblessure. Om hem te vervangen nam Barça deze winter de Colombiaan Jeison Murillo over van Valencia. Vermaelen weet dus wat hem te doen staat.