• home
 • video
 • pas verschenen

  "Fans namen graag een foto met Batshuayi, maar dat heeft niets met voetbal te maken"

  Batshuayi scoorde slechts drie keer in een Valencia-shirt.

  Het tijdperk-Batshuayi heeft niet lang geduurd bij Valencia. Na amper een halfjaar mag de Rode Duivel opnieuw beschikken. "Men had verwacht dat hij een ster zou worden, maar het werd een grote teleurstelling", zegt Hector Esteban, chef sport bij de Valenciaanse krant Las Provincias.

  "Hij heeft zich niet aangepast aan de club"

  Batshuayi wordt/werd door Chelsea aan Valencia verhuurd tot het einde van het seizoen. De 25-jarige aanvaller kreeg veel speelkansen bij de Spaanse eersteklasser, maar verder dan 3 doelpunten kwam hij niet. 

   

  Valencia-directeur Mateu Alemany bevestigde donderdag dat zijn club "zoekt naar een oplossing" voor Batshuayi. Waar liep het mis voor de Chelsea-huurling? "Op het veld heeft hij niet getoond wat ervan verwacht werd", zegt Hector Esteban, chef sport bij de Valenciaanse krant Las Provincias.

   

  "Dat is gewoon de waarheid. Hij heeft zich niet aangepast aan de club. Men had verwacht dat hij een ster zou worden, maar het werd een grote teleurstelling. Batshuayi is een aangename jongen met wie de fans graag een foto namen."

   

  "Maar dat heeft niets met voetbal te maken. Met het shirt aan was hij heel wat minder productief. Dat heeft volgens mij te maken met toewijding en professionalisme", is Esteban hard.

  Batshuayi is een aangename jongen met wie de fans graag een foto namen. Maar dat heeft niets met voetbal te maken.

  Hector Esteban

  "Valencia staat terecht 12e"

  Populair zijn is dus niet genoeg om te mogen blijven bij de club? "Zijn shirt verkocht goed en hij had een coole look. Maar je moet het ook op het veld laten zien. Valencia-fans zijn niet zo kritisch als bijvoorbeeld Barcelona-fans."

   

  "Bovendien was het rendement van Batshuayi niet hoog genoeg. Hij scoorde maar drie keer en dat is problematisch. Vooral omdat we hebben gezien dat het bij België en Borussia Dortmund wel goed lukte. Coach Marcelino gaf hem veel kansen want hij was echt fan van "Michy"."

   

  Valencia doet het dit seizoen heel slecht. "Dat klopt, de middenmoot is echt te weinig voor deze club", zegt Esteban. "Ze moeten in de Champions League kunnen spelen. Dat is momenteel niet haalbaar. Valencia staat terecht 12e."

   

  "Er zijn gewoon veel problemen. Er is een grote schuld en het nieuwe stadion raakt maar niet af. Maar Valencia is een ploeg voor de top 4. Barcelona en Real zijn buiten categorie, maar daarna komen Atletico Madrid en Valencia."

  Het rendement van Batshuayi was gewoon niet hoog genoeg. Hij scoorde maar drie keer en dat is problematisch.

  Hector Esteban